Vytisknout stránku | Zavřít okno

Pokračování jednotek - DC v ADT6

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Architecture, MEP, Fabrication, Plant 3D
Popis fóra: Otázky ke stavařským aplikacím AutoCAD Architecture, AutoCAD MEP, k potrubní aplikaci AutoCAD Plant 3D, k Fabrication a Advance Steel
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=1539
Datum vytištění: 19.srp.2026 v 23:29

Téma: Pokračování jednotek - DC v ADT6
Odeslal: Peter Jirat
Předmět: Pokračování jednotek - DC v ADT6
Datum odeslání: 20.říj.2005 v 09:49

Pokud do výkresu, který má jednotky M (insunits=6), vložím blok s jednotkami MM vkládaný přes DC, blok se vloží v MM namísto v M a insunits se mi změní na 0. Vše čerstvé výkresy založené na naší šabloně. Výkres s definovaným blokem je v MM, blok je vytvořený v MM, insunits ve výkrese s blokem = 4. Ještěže umožňuje Autodesk definovat jako jednotky i SVĚTELNÉ ROKY.

Proč?

PJ

Odpovědi:
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 20.říj.2005 v 11:24

Při vkládání z DC ještě záleží na nastavení proměnných INSUNITSDEFSOURCE a INSUNITSDEFTARGET.

PS: světelné roky se hodí - např. byly použity při tvorbě velmi pěkného atlasu hvězd připravovaného v AutoCADu (s načítáním databáze a přímým postscript publikováním), vydaného před časem pražskou hvězdárnou, ing. Sojka

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)

Datum odeslání: 20.říj.2005 v 12:00

Fajn, pokud vše ručně nastavím v M výkrese na 6, pak se vkládaný blok změní (při vkládání do model space). Jak ale zajistit, aby se při změně jednotek v Drawing setup z MM na M změnily i ty další INITs...? a trochu to ještě zkomplikujme: ve výkrese v M je paperspace, ale v něm nemám už vůbec možnost měnit mezi M a MM, pouze MM a Inches. Jak mám vložit se rozpisku, která je nadefinována v MM, tzn. měla by se do PS vložit bez změny měřítka, ale vkládá se zmenšená, protože insunits... jsou v M? Zdraví PJ

Odeslal: Rostislav Říha
Datum odeslání: 20.říj.2005 v 15:19

Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

PS: světelné roky se hodí - např. byly použity při tvorbě velmi pěkného atlasu hvězd

dobre vedet, odedneška pokaždé, když mi autocad nenajde průsečík úsečky a kružnice, kterou předtím sám pomocí příkazu _circle;TTR vytvořil, tak si na to vzpomenu a hned mi ten nenalezeny prusecik bude vadit mene.

-------------
Rostislav Říha

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 21.říj.2005 v 08:33
 - já jenom, že v AutoCADu se nemusí zrovna pořád kreslit nějaké domečky a stroječky...

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)

Datum odeslání: 25.říj.2005 v 10:19

Když je modelspace v M, v jakých jednotkách je Paperspace? Jak zajistím aby při změně Drawing Setup - Units se změnily všechny ty insunits... v daném výkresu/bloku? Ty problémy jsou jen v některých výkresech, lze nějak stručně shrnout způsob nastavení výhody/nevýhody insunits...

PJ

Vytisknout stránku | Zavřít okno