Vytisknout stránku | Zavřít okno

Přemístění sestavy v Inventoru 2012

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=15447
Datum vytištění: 13.čer.2026 v 15:20

Téma: Přemístění sestavy v Inventoru 2012
Odeslal: Javic
Předmět: Přemístění sestavy v Inventoru 2012
Datum odeslání: 03.srp.2012 v 10:15
Dobrý den,

přemístil jsem sestavu do nového adresáře. Při otevírání sestavy z nového umístění se mi objevují okna se žádostí o přihlášení do databáze. Po dostatečném množství odmítnutí (Storno) se sestava otevře. Můžete mi prosím poradit jak správně přemístit sestavu se všemi podsestavami a jednotlivými díly, do nového adresáře, aby k této komplikaci nedocházelo?

Děkuji.

Odpovědi:
Odeslal: mr.chain
Datum odeslání: 03.srp.2012 v 10:51
Pokud byste toto provedl ve Vaultu, tak by se vám všechny vazby zachovaly.
Řešením pro vás, ale bude při otevírání sestavy nic nestornovat, ale ručně si jednotlivým komponentám přiřadit cestu. Pak to bude fungovat, tak jak má.

-------------
Nejsem konstruktér, jsem obkreslovač...

Odeslal: Boleslav
Datum odeslání: 03.srp.2012 v 12:26
Jestli máte Vault, tak ve Vaultu, to je nejjednodušší.
Jestli to máte jen v lokálních adresářích tak pomocí Design Assistantu.

Odeslal: Javic
Datum odeslání: 03.srp.2012 v 12:43
Prováděl jsem to jen v lokálních adresářích. Již jsem opravil linky jednotlivých součástí, a vše pracuje jak má. Děkuji za rady. Příště si dám pozor.

Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 03.srp.2012 v 13:34
Pokud data přemisťujete, většinou k zásadním problémům nedochází. To, co je na jiných cestách, než Inventor očekává, se dá znovu nalinkovat.
Dejte si ale veliký pozor na kopírování sestav z důvodu tvorby variantních řešení. Zkopírovaná sestava totiž i nadále odkazuje na původní díly.
To jsou hlavní důvody, proč tyto operace provádět alespoň v Design Assistantu (bohužel při větších sestavách je to dosti zdlouhavé), lépe ve Vaultu.

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Vytisknout stránku | Zavřít okno