Vytisknout stránku | Zavřít okno

Grafika AMD Radeon HD7650M

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=15573
Datum vytištění: 01.čer.2026 v 21:15

Téma: Grafika AMD Radeon HD7650M
Odeslal: Mrázek
Předmět: Grafika AMD Radeon HD7650M
Datum odeslání: 27.srp.2012 v 08:21
Omlouvám se za duplikování příspěvku, ale v sekci HW jsem neobdržel odpověď, zkouším to tedy u uživatelů Inventoru.
Nemáte někdo osobní zkušenost jak běží Inventor na notebooku s grafickou kartou ATI Radeon HD7650M (1GB) - (Procesor Core i3 2370M Sandy, 4GB RAM; Windows 7/64; Inventor 2011).

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Odpovědi:
Odeslal: Margita
Datum odeslání: 28.srp.2012 v 12:23
Nemám osobně zkušenost s tímhle typem karty, ale vím že Inventor na nepodporovaných kartách docela blbne. Čekal bych to u 3D režimů s texturami ale ono to pak blbne třeba i ve 2D výkresech a textech, což moc nechápu. Vždycky mi ale pomohlo přepnutí Inventoru na software grafiku, tedy bez akcelerace. Takže fungovat vám to nejspíš bude.

Odeslal: dusek
Datum odeslání: 28.srp.2012 v 12:50
Inventor na nepodporované grafické kartě fungovat bude, jen s tím mohou být někdy i dost nepříjemné problémy. Mám NVIDIA Quadro FX 1800M, na Inventoru 2011 šlapala bez problémů, to tehdy byla ještě certifikovaná, po přechodu na 2012 se tato karta stala necertifikovanou a s tím přišli problémy, Inventor byl dost nestabilní, docela často mi to padalo, po upravení nastavení Inventoru už můžu s Inventorem bez problému pracovat, ale jsem ochuzem o některé vizuální funkce Inventoru (Stíny, Odrazy, ...), bez těchto funkci se ale obejdu. Rozhodně pokud bych se rozhodoval pro grafickou kartu, určitě bych trval na certifikovaném zařízení.

-------------
Václav Dušek

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 28.srp.2012 v 13:16
Doporučuji držet se certifikovaných modelů, nepodporované karty jde provozovat v "software-only" módu, ale je to dost pomalé.

Původně odeslal(a) Margita Margita napsal(a):

... ale ono to pak blbne třeba i ve 2D výkresech a textech, což moc nechápu.
Inventor totiž používá pro 2D zobrazení fintu s aplikováním "2D textur" na rovné plochy. Na akcelerovaných kartách je to rychlé, ale klade to i zde nároky na kompatibilitu 3D funkcí.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)

Vytisknout stránku | Zavřít okno