Vytisknout stránku | Zavřít okno

Vlastnost - hmotnost

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=1559
Datum vytištění: 02.čvc.2026 v 18:32

Téma: Vlastnost - hmotnost
Odeslal: Et-cetera
Předmět: Vlastnost - hmotnost
Datum odeslání: 26.říj.2005 v 12:42
Vytvořil jsem si ve výkresu v rohovém razítku kolonku HMOTNOST, ale nejsem schopen dostat do ní vlastnost hmotnost z modelu-vůbec není v seznamu tak jako třeba v nastavení kusovníku. Zkoušel jsem vytvořit uživatelskou vlastnost, ale bez úspěchu. Prosím pomozte. Dík

Odpovědi:
Odeslal: dental
Datum odeslání: 26.říj.2005 v 14:59
Ja používam utilitku "iProperty collection V2.2.exe"

-------------
Rudolf Seriš,CHIRANA-DENTAL
konštruktér náradia

Datum odeslání: 26.říj.2005 v 15:56
Zkusil jsem to pomocí "iProperty collection V2.2" ale nefunguje to 100%. Hmotnost sestav se zobrazí jen u některých(nevím na základě čeho) a u samostatných parts to nejede vůbec.

Odeslal: Ľubomír Pápay
Datum odeslání: 27.říj.2005 v 08:07
iProperty collection mi funguje ako hodinky. Je tam ale jedna podmienka. Pred tym ako idete vytvorit vykres, musite prislusny model ulozit (save). Ak to urobite, musi to slapat bez problemov.
Lubo

-------------
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012

Odeslal: Rumisch
Datum odeslání: 27.říj.2005 v 08:16

Pan Papaj a robite v 9 alebo v 10? V desiatke to funguje nie na 100%. Hlavne ked pouziete zrkadlenie v zostavach, tak ho mozte znova nainstalovat, niekedy ani po opetovnom save nezaktualizuje zostavu pri vacsom pocte partov (hmotmost).Skratka INV10 mu nevonia.

-------------
Peter Rumis

Inv.2018
Vault Professional 2018

Windows 7 Prof

CAD konstrukter

Rubble Master

Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 27.říj.2005 v 08:46

Původně odeslal(a) Et-cetera Et-cetera napsal(a):

Zkusil jsem to pomocí "iProperty collection V2.2" ale nefunguje to 100%. Hmotnost sestav se zobrazí jen u některých(nevím na základě čeho) ......

Nemůže to být tím, že po úpravách dílů nezaktualizujete přepočtení hmotnosti ve fyzikálních vlastnostech modelu?

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Datum odeslání: 27.říj.2005 v 08:49
Přesně tím to bylo. Děkuji všem.
V.K

Odeslal: Ľubomír Pápay
Datum odeslání: 28.říj.2005 v 07:49
Původně odeslal(a) Rumisch Rumisch napsal(a):

Pan Papaj a robite v 9 alebo v 10? V desiatke to funguje nie na 100%. Hlavne ked pouziete zrkadlenie v zostavach, tak ho mozte znova nainstalovat, niekedy ani po opetovnom save nezaktualizuje zostavu pri vacsom pocte partov (hmotmost).Skratka INV10 mu nevonia.

Robim v 9-tke. (10-tka mi uz pol roka spi na disku a trpne ci sa docka mladsieho surodenca...)

-------------
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012

Odeslal: Otasek
Datum odeslání: 28.říj.2005 v 18:04
A co třeba využít http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=533&KW=hmotnost - toto řešení - 1. strana dole + navazující komentáře...

-------------
používám: ASI9 SP4

Ing. Vladimír Janča
Konstrukce strojů a zařízení
Kvasice

Vytisknout stránku | Zavřít okno