Vytisknout stránku | Zavřít okno

Opakování svarů

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=15761
Datum vytištění: 26.čvc.2026 v 20:51

Téma: Opakování svarů
Odeslal: IvoBe
Předmět: Opakování svarů
Datum odeslání: 30.zář.2012 v 08:53
Zdravím,

na výkrese se mi opakuje mnohokrát jeden konkrétní typ svaru. Dá se nějak udělat, abych nemusel pořád znovu vyplňovat jeho údaje (tedy celé nastavení dialogového okna) ? Úplně ideální by bylo udělat si knihovnu používaných svarů a vybírat si z ní.

Děkuji

-------------
Ivo Bešťák

Odpovědi:
Odeslal: Navara
Datum odeslání: 01.říj.2012 v 08:45
Bohužel na tohle žádmé nastavení v Inventoru není a není ani přístupné přes standartní API. Takže vytvoření nějaké knihovny svarů by bylo velice obtížné.

Odeslal: dusek
Datum odeslání: 01.říj.2012 v 09:09
Vytvořte si první svar a vyplňte jeho parametry. Po zavření okna klikněte na svar pravým tlačítkem a dejte "Kopírovat". Potom klikněte do prostoru pravým tlačítkem a dejte "Vložit". Pak stačí jen svar umístit kam potřebujete.

-------------
Václav Dušek

Datum odeslání: 02.říj.2012 v 09:18
Děkuji, kdysi jsem to zkoušel a nefungovalo to. Teď mi to funguje. Inu, pokrok se nedá zastavit. Ještě jednou díky !

-------------
Ivo Bešťák

Odeslal: PUrban
Datum odeslání: 02.říj.2012 v 10:05
To je hezký trik, díky, také využijeme.

Odeslal: hoboj
Datum odeslání: 02.říj.2012 v 10:32
Lze to udělat způsobem, že jsi dané svary vytvoříte již v  sestavě a v sestavě také přiřadíte pokažde 1x k jednomu typu svaru jeho označení a ve výkrese si pouze vyvoláváte hodnoty jednotlivých svarů. Nebo kliknete na značku svaru (kóty) a poté na svar a potom OK => automaticky se Vám vypíší informace z modelu.Wink

-------------
Vojtěch Visingr

Datum odeslání: 02.říj.2012 v 12:00
No, zůstanu u toho, že v mém pojetí je svařenec normální sestava a svařenec je z toho udělán ve výkrese pomocí značek svarů. Jinak bych to asi dělal dvakrát tak dlouho. Ale i tak zajímavý tip.

-------------
Ivo Bešťák

Vytisknout stránku | Zavřít okno