Vytisknout stránku | Zavřít okno

pořadí příkazů

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=15873
Datum vytištění: 21.dub.2026 v 22:32

Téma: pořadí příkazů
Odeslal: KrizM1
Předmět: pořadí příkazů
Datum odeslání: 16.říj.2012 v 14:36
ahoj.
Když jsem dřív označil nějaký prvek a zadal potom příkaz (například "del" na klávesnici nebo "ořež" pomocí ikonky) mohl sem s prvkem pracovat. Teď ale, když to zkusím v tomto pořadí (označit a potom pracovat), tak mi to nejde a automaticky se mi přepne na pořadí, kdy se nejdřív zadá příkaz a potom až se řeší jednotlivé prvky, s kterými chci pracovat, takže jedu znova.

V podstatě o nic nejde, jen o pořadí práce, ale byl jsem zvyklý na první způsob a docela mě to teď čílí.
Děkuju za rady a fígle ;)

Odpovědi:
Odeslal: splonk
Datum odeslání: 16.říj.2012 v 14:46
zkuste zmenit hodnotu promenne PICKFIRST (0 - 1)

-------------
JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64

Odeslal: KrizM1
Datum odeslání: 16.říj.2012 v 15:02
děkuji můj cadovský lorde...zachránil jste moje nervy :)

Odeslal: Mila128
Datum odeslání: 16.říj.2012 v 16:12
Jen lehké OT...
Kdysi dávno, když jsem začínal s autocadem, nás učili, že se nejdříve zadá příkaz a pak se vyberou objekty. Bylo to normální a všichni tak pracovali. Dnes je to úplně obráceně. Už jsem si toho všimnul u mnoha lidí. Kdy se vlastně změnil způsob práce? Je to tím, že tenkrát trvalo dlouho něž počítač zobrazil všechny uzlové body a dnes to zvládá "bleskově"?

Odeslal: Boleslav
Datum odeslání: 16.říj.2012 v 16:40
To pořadí se nezměnilo, jen doplnilo o druhou možnost. Ta mně osobně připadá logičtější.

Vytisknout stránku | Zavřít okno