Vytisknout stránku | Zavřít okno

Unwrap uvw-pomoc

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: 3ds Max, Maya, VRED
Popis fóra: Otázky k vizualizačním aplikacím Autodesk 3ds Max, VIZ, Maya, VRED, Showcase, M&E Collection, Softimage, mental ray, Mudbox, MotionBuilder, VRED, Character Generator
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=15891
Datum vytištění: 25.kvě.2026 v 13:05

Téma: Unwrap uvw-pomoc
Odeslal: Narkoza
Předmět: Unwrap uvw-pomoc
Datum odeslání: 19.říj.2012 v 00:06
Ahoj lidi,
potřeboval bych pomoci s texturováním. Prolezl jsem všechny možné tutoriály a stránky týkajících se toho to problému a všude mi doporučily Unwrap Uvw. Tak jsem to zkusil. Vše šlo v pohodě dokud jsem nezjistil že výsledná rozložená plocha je asi 100× větší než ten malý výřez ve kterým to má být. Tak bych se rád zeptal zda-li někdo z vás zkušenějších neví jak to udělat.
Nějakým způsobem se mi to do toho správného výřezu povedlo dostat ale výsledná výška té plochy byla jen pár pixelu což je pro textutu 512×512. Na obrázku jsem znázornil modře kam by měli přijít jednotlive ty segmeny modelu ale jsou moc velké Dead

Odpovědi:
Odeslal: vendys
Datum odeslání: 27.říj.2012 v 12:33
jak to udělat? S čím máš vlastně prvotní problém?

Odeslal: chora
Datum odeslání: 28.říj.2012 v 09:06

Ahoj,

jednoduse celou tu rozlozenou plochu "naskejluj" /zmensi/ do toho ctvrecku. a pak das v okne Edit UVWs: Tools>Render UVW Template. A tam uz si jednoduse nastavis rozliseni.

Myslim ze ve starsich verzich maxka tohle neslo a bylo zapotrebi pluginu ale ted neni probleem. Rikam jak je to ve verzi 2011 ale e 2013 to bude urcite takeee.

Vytisknout stránku | Zavřít okno