Vytisknout stránku | Zavřít okno

Detail ve výkrese

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=1606
Datum vytištění: 13.čer.2026 v 02:24

Téma: Detail ve výkrese
Odeslal: ssmiga
Předmět: Detail ve výkrese
Datum odeslání: 07.lis.2005 v 12:27

Zdravím všechny,

prosím poraďte mi nejvhodnější postup v následující situaci. Mám výkres sestavy, jejíž součástí je např. plech složitějšího tvaru. Nechci jej kótovat v pohledu, ale chci vedle vložit detail samotného zmíněného dílu. Jak to to nejlépe udělat? Když jej vložím do výkresu přes nějaký pomocný pohled, potom je vidět i sousední díly, který musím ručně zneviditelňovat; když jej vložím do výkresu přes "Základní pohled" s uvedením konkrétního soubouru komponentu, potom mi nesedí číslo pozice (zobrazí se č. 1, protože je to zváštní základní pohled).

Odpovědi:
Odeslal: Rumisch
Datum odeslání: 07.lis.2005 v 13:11
Urobte si dalsi pohlad v zostave iam kde budete mat iba tento plech. A ten pouzite pre vytvorenie pohladu vo vykrese.

-------------
Peter Rumis

Inv.2018
Vault Professional 2018

Windows 7 Prof

CAD konstrukter

Rubble Master

Datum odeslání: 07.lis.2005 v 13:23

Mockrát děkuji! Přiznám se, že jsem se díky tomu naučil používat tu možnost různých zobrazení v sestavě, ani jsem o tom nevěděl a přitom je to tak užitečná věc.

Děkuji a zdravím. SS.

Datum odeslání: 10.lis.2005 v 08:37

Dobrý den,

ještě bych využil problematiku výkresu probíranou v tomto tématu a zeptal se jakým způsobem lze ve výkrese zakótovat průsečíky os. Nedaří se mi na ně chytit.

Díky. S pozdravem SS.

Vytisknout stránku | Zavřít okno