Vytisknout stránku | Zavřít okno

Atributy

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=16139
Datum vytištění: 11.kvě.2026 v 00:13

Téma: Atributy
Odeslal: Maca-fi
Předmět: Atributy
Datum odeslání: 18.lis.2012 v 22:37
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, jak posunout atribut u bloku na jinou polohu a po použití příkazu synchronizace zůstaly atributy na nových změněných pozicích. Dík Maca

Pokud budu mít blok s atributy vložen x krát a atributy z důvodů  např. čitelnosti vždy na jiných místech, potom po synchronizaci se mi atributy přesunou dle aktuálního umístění atributu v bloku. Nevím, jestli jde uzamknout poloha atributu v již vloženém bloku? Dík Maca 

Odpovědi:
Odeslal: vbehun
Datum odeslání: 18.lis.2012 v 22:49
Nepomohl by BATTMAN (Block Attribute Manager)?

-------------
=^..^=

Odeslal: zdrk
Datum odeslání: 19.lis.2012 v 08:22
Nestačilo by v editoru bloků posunout na požadované místo a poté synchronizovat.

Odeslal: splonk
Datum odeslání: 19.lis.2012 v 11:33
DD
Mam to ted cerstve v "pameti"... V Blokeditouru s attribut posunte (pozor, neplest s refeditem) a pomoci prikazu BATTMAN syncnete vsechny bloky ve vykrese.
PS. Zkontrolovat bezvadnou funkci bloku lze novym vlozenim bloku do vykresu (tzn. nove vlozeny block se musi chovat tak, jak jste si ho naposledi upravili...)

-------------
JASponza

ACA (AutoCAD) 21, 24
RVT 21, 24

Win 10, 11 x64

Odeslal: Buba
Datum odeslání: 19.lis.2012 v 12:32
to: maca
po synchronizácii (battman) sa vždy poloha atribútov aktualizuje vo všetkých vloženiach. Bez ohľadu, či ste blok editovali BEDIT, alebo REFEDIT.
Jediné mne známe riešenie je vytvoriť si nový blok s inou pozíciou atribútov, napr. cez BEDIT a uložiť ako... s novým menom.

Vytisknout stránku | Zavřít okno