Orezat / Prodlouzit
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=16155
Datum vytištění: 12.kvě.2026 v 08:38
Téma: Orezat / Prodlouzit
Odeslal: Mikemamm
Předmět: Orezat / Prodlouzit
Datum odeslání: 20.lis.2012 v 14:36
Zdravím vás pánové. Prosím o radu.
Při použití funkce ořezat/prodloužit v autocadu 2011 se mi najednou velmi zpomaluje provedení příkazu.
Zmáčknu ořež, dám enter (abych nemusel označovat entitu, podle které se čára ořeže) a onznačím přesah čáry, který chci ořezat. Jakmile označím tento přesah, tak po provedení ořezu nastane cca 5sekundová prodleva, pokud předtím označím entitu, podle které se má čára ořezat, tak prodleva nenastane.
Prosím o radu co s tím, protože to velmi zdržuje.
Předem děkuji za rady
|
Odpovědi:
Odeslal: Kosík
Datum odeslání: 21.lis.2012 v 08:23
Přeji příjemný den takto to mi to funguje u velice rozsáhlých entit, např při ořezu či prodloužení katastrální hranice v území či zastavěného území. Zatím jediným řešením, na které obvykle zapomenu je označit entitu ořezu, pak je reakce obvyklá. Pokud to dělá u "malých" entit tak nevím. Jan Kosík
|
Odeslal: splonk
Datum odeslání: 21.lis.2012 v 13:22
|
DD, ... a nemohlo by to byt promenou EDGEMODE (0/1) - "trim to extended boudaries"? Kdy by byla nastavena na 1, a vykres je velky, pak by bylo celkem logicke, ze to chvilku trva, nez si to "proscanuje" vykres... Zkuste zadat EDGEMODE na 0... Zdravim JASponza
------------- JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24
Win 10, 11 x64
|
Datum odeslání: 21.lis.2012 v 18:56
|
Edgemode mam na 0 nastaveno standartne. TEdy co dál ? Napadá někoho něco ? Děkuji
|
Datum odeslání: 21.lis.2012 v 19:02
Ještě jsem si všiml teď poznatku.
Pokud hodně přiblížím zoom a mám přes celou obrazovku danou čáru, kterou chci ořezat s minimem ostatních entit, tak se to nezpomalí, ale pokud oddálím zoom, tak je vidět více entit a poté je ořez zpomalený.....
|
Datum odeslání: 23.lis.2012 v 16:07
|