Vytisknout stránku | Zavřít okno

Zobrazení textu, z náčrtu v sestavě, do výkresu

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=16504
Datum vytištění: 17.kvě.2026 v 08:32

Téma: Zobrazení textu, z náčrtu v sestavě, do výkresu
Odeslal: bAdys_Thomas
Předmět: Zobrazení textu, z náčrtu v sestavě, do výkresu
Datum odeslání: 22.led.2013 v 16:14
Dobrý den, prosím o radu.
Chtěl bych zobrazit text vytvořený v náčrtu sestavy ve výkrese. Jde mi především o to abych nemusel zasahovat do jednotlivých dílů sestavy a měl bych text ve výkrese zobrazen patřičně zkosený dle roviny na které leží. Pro ukázku přikládám obrázky....

Odpovědi:
Odeslal: maiklss
Datum odeslání: 22.led.2013 v 16:46
Já to  vždy řeším vysunutím textu do plochy tělesa na kterém je text.
Snad někdo poradí:)

Odeslal: dusek
Datum odeslání: 22.led.2013 v 17:46
ten text tam má jakou funkci? Pokud jen informační, tak bych vysunul těleso a vložil do sestavy, výhodu to má v tom, že můžete ve výkrese kdykoliv vypnout viditelnost

-------------
Václav Dušek

Odeslal: Honza P
Datum odeslání: 23.led.2013 v 08:35
Tuším, že to nefunguje u zkosených pohledů, ale v prostředí výkresu najdu díl nebo sestavu s textem v načrtu a přes pravé tlačítko dám Získat náčrty modelu.

Datum odeslání: 23.led.2013 v 08:45
Text má pouze informativní charakter, iso obrázek z výkresu chci použít do katalogu. A tímto textem bych chtěl rozlišit jednotlivé typy dílu. (model co jsem poskytl v obrázku je pouze  ilustrativní, pro názornou úkázku )
Doufal jsem že bych mohl  nějak jednoduše zobrazit ten text z náčrtu sestavy ve výkrese... V mém případě potřebuji rozlišit cca 20 dílů, modelovat ke všem text mě přijde zbytečně složité, ale vyzkouším...

Aha ten text jde vysunout takhle jednoduše :) tak to je páráda... děkuji

Datum odeslání: 23.led.2013 v 08:57
Původně odeslal(a) Honza P Honza P napsal(a):

Tuším, že to nefunguje u zkosených pohledů, ale v prostředí výkresu najdu díl nebo sestavu s textem v načrtu a přes pravé tlačítko dám Získat náčrty modelu.

Ano přesně takhle jsem si to představoval, ale v ISO pohledu to náčrt načte, ale nezobrazí se... :(

Odeslal: horalek
Datum odeslání: 23.led.2013 v 22:14
Pro prostorové pohledy v sestavě je nejlépe udělat z textu 3D model.
Pokud chcete text nejen plošný, ale i vytvrovaný podle součásti či jiného tvaru, doporučuji použít funkci "Reliéf".

Vytisknout stránku | Zavřít okno