Vytisknout stránku | Zavřít okno

rezové čiary

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Revit, BIM
Popis fóra: Diskuse k AEC CAD/BIM aplikacím Autodesk Revit, Revit LT, AEC Collection, Autodesk Forma, Dynamo, ACC
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=16615
Datum vytištění: 02.čvc.2026 v 23:28

Téma: rezové čiary
Odeslal: bielko
Předmět: rezové čiary
Datum odeslání: 08.úno.2013 v 07:51
Zdravím.
Je možné pri rerovej čiare určiť aby rez povedzme v suteréne viedol o pár cm ďalej ako v streche?
Na streche chcem rezať priamo hrebeňom stavby ale v suteréne chcem mať rez posunutý aby rezal cez okno. Keď rezovú čiaru posúvam, posunie sa mi pochopitelne na kazdom podlaží rovnako

Odpovědi:
Odeslal: KoudelkaJiri
Datum odeslání: 08.úno.2013 v 08:49
Ano, toto lze v Revitu udělat docela jednoduše. Řezovou čáru lze zalomit nejen v půdorysu, ale i ve svislém směru - to se dá provést v nějakém kolmém řezu nebo pohledu.

K našemu řezu, u kterého potřebujeme aby v různých výškách procházel jiným místem, vytvoříme kolmý řez. V tomto řezu vybereme ten původní, který potřebujeme zalomit a zvolíme nástroj "Rozdělit úsek" a provedeme zalomení stejně jako v půdorysu. Výsledek viz obrázek:

Datum odeslání: 08.úno.2013 v 11:32
Ďakujem

Datum odeslání: 31.čvc.2013 v 11:40
Mne rez A-A nejde rozdelit po vyske, dana ikona je vypnuta? 
neviete preco? ďakujem

Odeslal: IvanaV
Datum odeslání: 31.čvc.2013 v 17:59
nemuze byt uz jednou rozdeleny? (v pudoryse, coz v tomto pohledu není videt)

Odeslal: Koudys
Datum odeslání: 31.čvc.2013 v 18:04
To je divné, znovu jsem to zkoušel a normálně mě to v bočním pohledu umožňuje řezovou čáru zalomit. Pracujete v plné verzi Revit 2013 nebo vyšší a ne třeba v Revit LT? Navíc tam mám v kontextovém okně ještě jednu ikonu "Velikost oříznutí" Jedná se skutečně o řez a ne boční pohled?

Odeslal: Pavel Homan
Datum odeslání: 31.čvc.2013 v 20:38

"Velký" Revit a Revit LT nemají u této funkce žádné rozdíly. Také si myslím, že máte stejný řez už jednou v jiném pohledu (půdorysu) rozdělený. Když nakreslíte novou linii řezu v pohledu, který jste poslal na obrázku, je příkaz aktivní? Určitě by měl být.

-------------
Pavel Homan

Arkance Systems s.r.o.

Datum odeslání: 01.srp.2013 v 07:07
už je raz rozdelený v pôdoryse.

Vytisknout stránku | Zavřít okno