Vytisknout stránku | Zavřít okno

Nápověda příkazů na panelech / TURBO utilita

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=16686
Datum vytištění: 09.kvě.2026 v 06:09

Téma: Nápověda příkazů na panelech / TURBO utilita
Odeslal: Mikemamm
Předmět: Nápověda příkazů na panelech / TURBO utilita
Datum odeslání: 19.úno.2013 v 14:33
Dobrý den, mám dva menší problémy a prosím o radu:

1) Přestala fungovat nápověda příkazů tlačítek (když ukážu myší kurzorem na panelu nástrojů na tlačítko/funkci, tak mi nevyskočí nápověda co tlačítko dělá ani jak se jmenuje....)

2) utilita TURBO - při automatickém načtení při spuštění cadu, není automaticky ON, tedy alespoň mi to tak připadá, protože když zadám "turbo" tak se teprve v příkazovém řádku objeví "turbo on". Ať turbo vypnu a znovu zapnu a naopak, tak text v příkazovém řádku je stále červený ? Tedy nevidím na první pohled jestli je TURBO on nebo off.

Ta nápověda by asi také mohla souviset s turbo utilitou .. ?

Děkuji

Odpovědi:
Odeslal: Pavel Homan
Datum odeslání: 19.úno.2013 v 15:18
Ano, nápověda u tlačítek je utilitou vypnutá, viz proměnná [VAR]TOOLTIPS[/VAR].
Pokud zadáte příkaz TURBO, je utilita spuštěná a ukončení AutoCADu, nebo zavření výkresů během aktivního režimu turbo, může způsobit ztrátu nastavení některých vašich proměnných. Např. i barva textu v příkazové řádce zůstane červená. Pokud AutoCAD/výkresy neukončíte a zadáte znovu TURBO ve stejné relaci, vrátí se nastavení do původního. Zadáním TURBO0 vrátíte nastavení na "tovární" hodnoty.

-------------
Pavel Homan

Arkance Systems s.r.o.

Odeslal: Mikemamm
Datum odeslání: 19.úno.2013 v 18:05
Paráda, děkuji za odpověď :-)

Vytisknout stránku | Zavřít okno