Vytisknout stránku | Zavřít okno

Velikost okna "Upravit kótu"

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=16702
Datum vytištění: 13.čer.2026 v 13:35

Téma: Velikost okna "Upravit kótu"
Odeslal: dusek
Předmět: Velikost okna "Upravit kótu"
Datum odeslání: 21.úno.2013 v 16:56
Dobrý den,

v náčrtu dílu, při kótování se otevře okno "Upravit kótu". Lze nastavit aby se toto okno přizpůsobovalo velikosti vepsaného výrazu? Občas tam vkládám dost dlouhé vztahy či výrazy a při úpravách musím pokaždé okno roztáhnout a pro zobrazení celého výrazu ještě najet s kurzorem na začátek výrazu.

Díky,
V. D.

-------------
Václav Dušek

Odpovědi:
Odeslal: hoboj
Datum odeslání: 21.úno.2013 v 17:48
Dobrý den,
můžete si to napsat rovnou do parametrů a potom volat vždy jen daný parametr... Při úpravě stačí zobrazit parametry a upravit.

-------------
Vojtěch Visingr

Datum odeslání: 21.úno.2013 v 18:53
to mne taky napadlo, ale vzhledme k tomu, že to je dost složitý řídící skeleton, kde těch kót je několik desítek, ne-li stovek, tak by to bylo zbytečně složité a zdlouhavé, nejde ani vybrat určité kóty, pač pokaždé upravuji jiné rozměry, u jednodušších skeletonů to mám tak řešené, u těch novějších využívám i formuláře, ale udělat z tohoto formulář by asi bylo malé konstruktérské peklo Evil Smile

-------------
Václav Dušek

Odeslal: hoboj
Datum odeslání: 21.úno.2013 v 18:59
Muselo by to být provázáno a řídit třeba 5 hlavními parametry... Potom by to šlo řešit.

-------------
Vojtěch Visingr

Datum odeslání: 22.úno.2013 v 08:52
Ano, v tomto případě by váš postup fungoval, bohužel já v tomto případě potřebuji spíše přizpůsobivé okno Smile

-------------
Václav Dušek

Vytisknout stránku | Zavřít okno