Vytisknout stránku | Zavřít okno

.pat

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Revit, BIM
Popis fóra: Diskuse k AEC CAD/BIM aplikacím Autodesk Revit, Revit LT, AEC Collection, Autodesk Forma, Dynamo, ACC
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=1708
Datum vytištění: 09.srp.2026 v 02:33

Téma: .pat
Odeslal: bobes
Předmět: .pat
Datum odeslání: 29.lis.2005 v 12:29

Ještě jeden dotaz. Nevím, v jakém programu mohu vytvořit soubr s příponou ".pat". Je potřebný pro vytvoření vlastního vzoru šrafování (v řezu). Díky moc.

Odpovědi:
Odeslal: Balda
Datum odeslání: 29.lis.2005 v 13:11
Pro tvorbu stačí Poznámkový blok Windows a pak přejemenovat koncovku z TXT na PAT.

Datum odeslání: 29.lis.2005 v 13:30

Bál jsem se, že je to pravda. Existuje nějaké stručné prvidlo pro psaní těch zkratek, nebo si musím naštudovat ten anglický text.

Odeslal: PepaR
Datum odeslání: 29.lis.2005 v 17:18
Návodů na internetu je hodně, ale je to něco podobného jako definoce čáry, kdy pomoci souřadnic bodů definujete podobu vzoru. Existuje vsak i spousta nastroju (vetsina z nich je vsak shareware), kde vzor muzete nadefinovat jednoduse napr. HGEN, AHatch Pro...

Datum odeslání: 29.lis.2005 v 22:57
Vyzkoušel jsem HGEN, ale bez AutoCADu nefunguje. V Ahatch Pro se mi povedlo požadovaný šraf vytvořit a koncovku přepsat na .pat. Ale když jsem v Revitu najel na "Nastavení" , "Šrafy" a chtěl si importovat nově vytvořený vzor, napsalo mi to toto: Čára 5 obsahuje syntaktickou chybu, import byl přerušen. Nenapadá mě co jsem mohl udělat špatně.

Odeslal: PepaR
Datum odeslání: 30.lis.2005 v 00:41
Tech utilit je vice, zkuste server caddepot.com

Vytisknout stránku | Zavřít okno