Přerušení šikmé součástky.
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=17419
Datum vytištění: 01.čer.2026 v 21:07
Téma: Přerušení šikmé součástky.
Odeslal: roice
Předmět: Přerušení šikmé součástky.
Datum odeslání: 24.čer.2013 v 14:37
|
Ahoj, řeším jeden problémek, když mám součástku u které je třeba v mém případě šikmo vyvedená hadice a u této šikmé části dám přerušení, aby se mi celek zmenšil. Tak koncová část přerušení nenavazuje na počátek, ale je uskočena o vzdálenost, která vznikne šikmostí. Smysl to dává, ale vzhledově to nevypadá dobře. Existuje možnost toto někde nastavit, aby části na sebe navazovali.
------------- Nejsem prudič, jen jsem zvědavej a rád věcem rozumím. Takže jsem vlastně rejpal :D
|
Odpovědi:
Odeslal: Martin Rebenda
Datum odeslání: 24.čer.2013 v 14:45
Obávám se, že nejde. Bohužel těchto "vylepšení" které by výkres přibližovali klasickému kreslení výkresů je inventor prost... A není to jen u autodesku. Zkrátka 2D dokumentaci vždy zastiňovaly 3D modely. Pokud chci mít super výkres (viz malůvka), tak jedině v autocadu.
------------- Martin Rebenda
|
Odeslal: Pavel Žáček
Datum odeslání: 24.čer.2013 v 15:13
Nevzdávejte to předčasně a zkuste se podívat na tenhle tip http://www.inventor3d.cz/cz/autodesk-inventor-preruseny-pohled" rel="nofollow - http://www.inventor3d.cz/cz/autodesk-inventor-preruseny-pohled , jestli to nebude něco platné.
------------- Pavel Žáček
|
Datum odeslání: 24.čer.2013 v 15:17
|
Mám ovšem obavu, že odkazované neřeší dotazovaný problém...
|
Odeslal: Pavel Žáček
Datum odeslání: 24.čer.2013 v 15:24
Možná ne, ať to posoudí ten, kdo dotaz položil.
------------- Pavel Žáček
|
Datum odeslání: 24.čer.2013 v 15:30
vzdávám se...
|
Odeslal: maiklss
Datum odeslání: 25.čer.2013 v 05:45
|
Myslím že z hlediska funkčnosti nelze provést co žádáte,došlo by ke zkreslení jiných pohledů a už by na sebe nenavazovali tak jak mají.< id="foxcub_translator_popup_win" style="visibility: ; width: 0px; height: 0px; border: 0px; padding: 0px;">
|
Odeslal: roice
Datum odeslání: 27.čer.2013 v 10:58
|
Pro můj účel a konkrétní aplikaci to bohužel použít nešlo, ale i tak moc děkuji, velice zajímavý nápad na šikmé přerušení pohledu. Toto 100% ještě někdy použiji. Moc děkuji.
Jinak pro upřesnění, nakonec jsem musel udělat trubku zvlášť, jako přímý pohled na rovnou součást a tu přerušit. Sice to není tolik efektní, ale účel to splnilo.
------------- Nejsem prudič, jen jsem zvědavej a rád věcem rozumím. Takže jsem vlastně rejpal :D
|
Odeslal: ocelda
Datum odeslání: 05.úno.2014 v 14:30
Ahoj, řeším stejný problém s přerušeným řezem, ale pro plechovou součást. Zatím jsem na žádné řešení nepřišel, tak bych chtěl poprosit, pokud někdo na něco kápnul, aby dal vědět. I třeba pro Inventor 2014. Děkuju za všechny tipy!
|
Datum odeslání: 05.úno.2014 v 15:27
|
Pokud jde jen o profil tak normálně rozdělít a jednu půlku skrýt pak zbytek dokreslit, zakotovat a rozměr přepsat ručně.
|
Odeslal: kosulic
Datum odeslání: 05.úno.2014 v 17:59
|
Tak třeba takhle.
Prostě a jednoduše přerušení v takovémto případě nepoužívejte.
to maiklss: to myslíte vážně tu větu: "Pokud jde jen o profil tak normálně rozdělít a jednu půlku skrýt pak zbytek dokreslit, zakotovat a rozměr přepsat ručně." ??
To bych řekl, že platí pro ruční kreslení nebo Autocad. Kdyby to někdo udělal u nás ve firmě v inventoru, tak ho zatluču do země. Toť můj názor.
|
Datum odeslání: 05.úno.2014 v 18:02
|
Přiznávám že řešení je to z pohledu technického kreslení strašné. Ale pokud chce takový výsledek tak jinak to neudělá.
Jinak souhlasim s názorem že se to dá nakreslit tak jak to máte v příloze.
|
Odeslal: wili
Datum odeslání: 05.úno.2014 v 20:57
to ocelda: pohľad by som otočil (príkazom kontextovej ponuky "otočiť")
tak, aby delená časť bola zvislá (alebo vodorovná) a potom už to delenie
je OK.

|
Odeslal: ocelda
Datum odeslání: 06.úno.2014 v 07:11
|
Dík všem, myslím, že padly užitečné tipy!
|
Odeslal: pepet
Datum odeslání: 06.úno.2014 v 18:26
Mozno by sa dalo pouzit prerusenie 2x

|
Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 07.úno.2014 v 07:27
To vůbec není blbej nápad!
------------- Ing. Zdeněk Mrázek Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018
|
|