Vytisknout stránku | Zavřít okno

zoom ve vyrezu

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=1765
Datum vytištění: 09.kvě.2026 v 05:08

Téma: zoom ve vyrezu
Odeslal: Kroupík
Předmět: zoom ve vyrezu
Datum odeslání: 08.pro.2005 v 12:22
Asi trosku hloupej dotaz, ale uz nekolikrat se mi stalo, ze se mi podarilo zoomovat vyrez az na celou obrazovku a jaksi nevim jak ho pak deaktivovat, kdyz v nem nemam zamcene meritko. Pak totiz zoom probiha ve ve vyrezu a ne v celem rozvrzeni. Proste neni kam kliknou aby se vyrez deaktivoval. Nemuzu prijit na to, jak to udelat, musela jsem dokonce vykresovy prostor vytvorit znovu

-------------
Kroupík

Odpovědi:
Odeslal: Rostislav Říha
Datum odeslání: 08.pro.2005 v 12:36

no, a takovýhle trápení ausgerechnet v adventním čase - soucítím s Vámi:)

Máte dvě možnosti:

1. zamknout výřez - jakmile vytvoříte výřez, který vypadá tak, jak chcete, tak si v jeho properties zaškrtněte, že je locked - potom bude jedno, zda zoomujete v papíru nebo ve výřezu, bude se Vám vždy měnit celý list, nikoli obsah výřezu - toto je správné řešení i z dalších důvodů...

2. dole na liště máte tlačítko (krajní vpravo) model/paper - až příště budete mít Vámi popisovaný problém, prostě na něj ťukněte:)

-------------
Rostislav Říha

Datum odeslání: 08.pro.2005 v 12:48

rada c.1 je naprosto spravna, nicmene v momente, ze na to zapomenu, uz je mi na nic

rada c.2, asi jsem slepa, ale tlacitko model/paper nevidim, nicmene jsem pri metode pokus omyl nasla tlacitko maximalizovat vyrez dole na liste ale uprostred a to muj problem resi!!! Takze diky!!!

-------------
Kroupík

Odeslal: Mantlík
Datum odeslání: 08.pro.2005 v 13:14

To nic, ono tlačítko je kousíček vlevo od toho, co jste uvedla. Jen tam není model/paper, ale přepíná se na buď model, nebo paper (případně český ekvivalent)

-------------
J. Mantlík

Datum odeslání: 08.pro.2005 v 13:23

Uz ho mam!

hledala jsem podle navodu v pravo dole a tam ho nemam!

Diky, diky, diky!

-------------
Kroupík

Vytisknout stránku | Zavřít okno