Vytisknout stránku | Zavřít okno

TDS Technik

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD web, prohlížečů, DWG a DXF, Design Review, Navisworks, nadstavby, Drive a cloud Autodesk
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=1780
Datum vytištění: 29.čer.2026 v 15:47

Téma: TDS Technik
Odeslal: Dean
Předmět: TDS Technik
Datum odeslání: 10.pro.2005 v 11:21
Zdarvím včechny konstruktéry!

Jelikož přemýšlíme o ubgrade Autocadu. Byl mě nabídnut spolu s autocadem produkt TDS Technik v 12. Prosím kdo s tímto produktem máte jakékoliv zkušenosti tak prosím pište!!!!

Děkuji

Odpovědi:
Odeslal: EuroTec
Datum odeslání: 12.pro.2005 v 09:13

Kdysi před léty jsem používal 2D malovátko, tuším že se jmenovalo Imaginer. Cenově bylo na úrovni Autocad LT, ale jádro bylo velice podobné Solid Edge. Koty i náčrty byly plně asociativní atd. Prostě paráda- kam se LT hrabalo.

K tomuto programu jsem používal TDS Technik. Už tenkrát měl velice obsáhlou knihovnu (obsáhlejší než MechSoft) Atributy včetně materiálu zvoleného při vkládání součásti se příjemě shromažďovaly v kusovníku, který byl samostatná databáze(daly se s ním dělat psí kusy) a v Cadu se vlastě jen zobrazoval. Obsahoval základní velice jednoduché výpočty, které však byly pro mne plně dostačující. Tuším že obsahoval i znalostní databáze (Strojnické tabulky).

Celý TDS byl velice jednoduchý na ovládání a už tenkrát by implementován i do Autocadu. Tuším, že se choval podobně jak popisuji víše i když jsem ho pod Autocadem neviděl běhat.

V každém případě už tenkrát to nebyla jen náhražka MechSoftu, dle mého byl v mnohém lepší. 

-------------
Milan Denk

EuroTec JKR

Vytisknout stránku | Zavřít okno