Vytisknout stránku | Zavřít okno

Bloky v Autocadu LT2002

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=1788
Datum vytištění: 12.kvě.2026 v 03:17

Téma: Bloky v Autocadu LT2002
Odeslal: Dean
Předmět: Bloky v Autocadu LT2002
Datum odeslání: 12.pro.2005 v 17:52
Prosím kdo mě pomůže. Začal jsem vytvářet složitější bloky a narazím pokud mám editovat blok v bloku. Jde vrátit pouze 1. stupeň editace. pokud začnu editovat blok v bloku hodí se mě zbylé čáry do barvy 250 a nejde vrátit zpět.  Kdo jste se s tím setkali prosím poraďte jestli je nějaký jiný způsob!!!!

Odpovědi:
Odeslal: Mantlík
Datum odeslání: 12.pro.2005 v 18:06

Nevím, nevím ... Blok se vnořenými bloky mi vždycky (zvláště "cizí") přinášel nějaké problémy (barva, typ čáry, atd. ). Takže podle mne je jednodušší všechny bloky explodovat a "zabalit" vše do jednoho bloku bez vnořování. I ta editace bude jednodušší

-------------
J. Mantlík

Odeslal: Dean
Datum odeslání: 12.pro.2005 v 18:18
Asi mě nic jiného nečeká ale kolega co dělá v autocadu 2002 tak mu to jde v pohodě. Všechny výkresy co od něj beru jsou takhle vytvořené. Radši nechci vidět jak tohle budu předělávat....

Odeslal: Buba
Datum odeslání: 13.pro.2005 v 08:16
Kolega má tiež LT?

Odeslal: Buba
Datum odeslání: 13.pro.2005 v 08:18

Pardón. Rozumej AutoCAD 2002 Lt.

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 13.pro.2005 v 08:28
plný AutoCAD umí (od verze 2000) editaci bloků a xrefů "na místě" - tedy poklepáním (u LT jej musíte exportovat/upravit/importovat), jinak je princip stejný - vnořené bloky je nejlépe opravovat "odspodu" (od nejvnořenějšího)

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Vytisknout stránku | Zavřít okno