Vytisknout stránku | Zavřít okno

uložit do JPG, BMP (VYSOKÉ ROZLIŠENÍ)

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=17888
Datum vytištění: 08.čer.2026 v 03:01

Téma: uložit do JPG, BMP (VYSOKÉ ROZLIŠENÍ)
Odeslal: linbush
Předmět: uložit do JPG, BMP (VYSOKÉ ROZLIŠENÍ)
Datum odeslání: 11.zář.2013 v 13:48
Zdravím, předem se omlouvám jestli zakládám duplicitní téma, ale nikde jinde jsem odpověď nenašel)

Můj dotaz: Jak uložit model do obrázku ve vysokém rozlišení ?

Popis: Ve firmě používáme Inventor 2013 a nyní bychom chtěli natisknout billboard na kterém budou naše výrobky, problém je, že potřebuji sočástu uložit do jpg ve vysokém rozlišení (více než 40 MPix, tj. :10 000 x 8 000 pixelů při 300dpi), aby to mohla firma vytisknout. 

Velmi prosím o pomoc !!!!

S pozdravem linbush

Odpovědi:
Odeslal: Martin Rebenda
Datum odeslání: 11.zář.2013 v 14:29
Otevřete model v Inventor Studiu a dejte pohled renderovat. Jen zvolíte jaký má být rozlišení a scéna.

-------------
Martin Rebenda

Odeslal: martincihak
Datum odeslání: 15.zář.2013 v 17:11
Dobrý den,
zkoušel jsem Renderovat a max. možné rozlišení, na které mne to pustilo, bylo 4096x4096. Toto však neodpovídá původnímu dotazu, jenž měl být v rozlišení 10000x8000. Jak tedy docílit těchto hodnot?

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 15.zář.2013 v 17:44
Ve většině případů není pro tyto účely potřeba Inventor Studio a postačí normální uložení obrázku - viz starší příbuzný tip 924.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)

Odeslal: VlJanecek
Datum odeslání: 15.zář.2013 v 18:02
Požadavek na tiskové rozlišení 300dpi na billboard je nějaký přehnaný. Obvyklé je tak 50dpi, někdy taky jen 25dpi, špičkově 100dpi. Pak se pochlubte fotkou jak vypadá Inventor u silnice :-)

Odeslal: kosulic
Datum odeslání: 16.zář.2013 v 09:03
Pro tvorbu obrázků použijte funkci uložit jako. Je tam to omezení na 10 000x10 000 bodů. Jak bylo psáno výše. Na kartě pohled, zapněte: stíny, odrazy, textury, perspektivu, nastavte osvětlení na "jednoduchá místnost" - v nastavení popřípadě vypněte "zobrazit obrázek scény". V nastavení Inventoru dejte -nastavení aplikace-karta barva-barevné schéma "Prezentace"-pozadí "1barva". 
A uložte.

Je to jednoduché, a hlavně to funguje i u složitých sestav v reálu a rychle.

Inventor Studio jako takové je docela nepoužitelné pro složité sestavy. Vzhledem k času potřebnému pro samotné spuštění Studia u velkých sestav a následnému zdlouhavému renderu. Kde je to navíc omezeno na 4096 bodů.

Odeslal: Navara
Datum odeslání: 16.zář.2013 v 09:20
Další možnost je použití ShowCase. Standardně je součásstí Product Design Suite a rendery zvládá celkem rychle, v přijatelné kvalitě a s dostatečným rozlišením.

Vytisknout stránku | Zavřít okno