Vytisknout stránku | Zavřít okno

Procesory Intel i7 vs. Xeon - práce v Inventoru

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: CAD - obecně
Název fóra: CAD hardware
Popis fóra: Otázky hardware, PC, pracovní stanice, grafické karty, plotry, 3D tiskárny a periferní zařízení, 3D myši, skenery a tiskárny, výrobci HW (HP, Dell, IBM...)
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=18041
Datum vytištění: 29.dub.2026 v 02:52

Téma: Procesory Intel i7 vs. Xeon - práce v Inventoru
Odeslal: LinS
Předmět: Procesory Intel i7 vs. Xeon - práce v Inventoru
Datum odeslání: 07.říj.2013 v 15:33

Zdravím všechny,

měl bych dotaz, zda-li má někdo přímé srovnání (nebo možnost srovnat) práci na běžných operacích v Inventoru s procesory Intel i7 2600K a procesor Intel Xeon E5-2620v2 (případně Intel Xeon E5-2630v2).

Jde mi o to, že plánuji okrajově pracovat i v 3ds Maxu, kde by měl být nárůst výkonu se serverovým Xeonem mnohem vyšší, tak abych si neubral výkon na mé primární práci v Inventoru.

Respektive, jaký by měl být adekvátní procesor řady Xeon ke zmíněnému i7 2600K? Uvažuji přitom dost podobnou konfiguraci ostatních komponent.

Předem děkuji!

-------------
LinS.

Odpovědi:
Odeslal: Boleslav
Datum odeslání: 07.říj.2013 v 22:18
S tím E5-2620 byste šel výkonem dolů. Já bych zůstal u i7 nebo šel do Intel Xeon E5-2630v2.

Datum odeslání: 08.říj.2013 v 08:29

Děkuji za odpověď, právě zmňovaný E5-2630v2 je druhá varianta návrhu, pokud by 2620v2 neměl stačit.

Domníváte se tedy, že při volbě Intel Xeon E5-2630v2 nebude při běžných operacích řádový pokles výkonu vůči zmiňovanému Intel i7 2600K? Pokud ano, mám opravdu očekávat ve výpočetních operacích (rendering, výkresy v Inventoru, výpočet pevnostní analýzy,...) znatelný nárůst výkonu? Jde mi o to, aby se dostavil očekávaný výsledek, pač celková sestava se při použití těchto procesorů finančně nemálo liší.

-------------
LinS.

Odeslal: Boleslav
Datum odeslání: 08.říj.2013 v 08:55
Chování programů se blbě odhaduje ale řádový pokles výkonu nebude. Můj odhad je že běžné operace vyjdou cca nastejno, možná o pár procent pomalejší a výpočetní operace budou tak o třetinu až polovinu rychlejší. Ale lepší by bylo zkusit to v reálu.

Datum odeslání: 08.říj.2013 v 08:59

To je právě to, jak to vyzkoušet v reálu... Při koupi se těžko bere zpátečka. Být to jen o vyzkoušení procesoru, tak možná. Bohužel má zmiňovaný Xeon jinou patici, takže s tím je spřažena i jiná MB. Potažmo nízko-voltážové paměti RAM...

Asi to risknu a uvidíme, zda-li jsou Xeony pro nás ve firmě tím správným směrem...

-------------
LinS.

Vytisknout stránku | Zavřít okno