Vytisknout stránku | Zavřít okno

Restaurování výkresu přeuložilo xrefy do vyšší ver

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=18107
Datum vytištění: 28.dub.2026 v 00:58

Téma: Restaurování výkresu přeuložilo xrefy do vyšší ver
Odeslal: Mantlík
Předmět: Restaurování výkresu přeuložilo xrefy do vyšší ver
Datum odeslání: 17.říj.2013 v 10:47
Zdravím všechny
Kolegyni se dnes stala poněkud podivná věc.
Pracuje na 2012, ale vzhledem ke kooperaci na této zakázce musí být všechny dwg ve verzi 2004. Proto si i nastavila ukládání na 2004.
Dnes musela restaurovat výkres, obsahující xrefy. Po restaurování sice zůstal výkres ve verzi 2004, ale všechny xrefy se přeuložily do verze 2012 !
Zároveň se v adresáři referencí objevily soubory *.adt, což jsou dle obsahu reporty restaurací, takže přitom muselo dojít i k restaurování všech xrefů.
Mně ani pokud vím nikomu jinému ve firmě se tohle ještě nestalo ...
V čem může být problém? Je nějaké nastavení restaurace, kterého jsem si ještě nevšiml, nebo "si zařádili trpaslíci"?

Děkuji za názory

PS. OS Win 7 - 64, Civil 2012

-------------
J. Mantlík

Odpovědi:
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 17.říj.2013 v 10:59
Nepoužila náhodou místo [CMD]RECOVER[/CMD] příkaz [CMD]RECOVERALL[/CMD]? Pak by se to zachovalo přesně takto (verzi formátu pro xrefy ovlivnit nelze).

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)

Odeslal: Mantlík
Datum odeslání: 17.říj.2013 v 11:38
Jako vždy máte pravdu Smile Děkuji, zase jsme o něco chytřejší
Kolegyně se přiznala, že použila z roletky Soubor "obnovit výkres a externí reference" místo "obnovit", aniž tušila následky
PS. Já jsem existenci více příkazů na restauraci zatím nezaznamenal a zatím mi to nevadilo

-------------
J. Mantlík

Vytisknout stránku | Zavřít okno