Vytisknout stránku | Zavřít okno

Solid edge práce s STEP

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Ostatní CAD/CAM/PDM a GIS
Název fóra: Ostatní strojařské CADy
Popis fóra: Non-Autodesk CAD aplikace pro strojírenství a elektro - 2D, 3D
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=18305
Datum vytištění: 12.kvě.2026 v 17:21

Téma: Solid edge práce s STEP
Odeslal: bluzkodej
Předmět: Solid edge práce s STEP
Datum odeslání: 19.lis.2013 v 15:29
Dobrý den,
Můžete mi prosím někdo poradit jaký způsobem upravovat model importovaný do systému Solid edge ST5 ve formátu STEP? potřebuji přidat nějaké  otvory a upravit geometrii. Ideální by bylo, kdyby šel model převést do objemové součásti, protože s tou plechovou si zase tolik rady nevím. 
Předem děkuji za jakékoliv info.

Odpovědi:
Odeslal: waldosinka
Datum odeslání: 19.lis.2013 v 15:33
no ak otvorite ten step v prvom rade si ho musite ulozit kopiu ako ipt. alebo iam. aby ste ho mohli upravovat

-------------
zdraví waldosinka :)

Datum odeslání: 19.lis.2013 v 15:40
Děkuji za rychlou reakci, ale přeuležené to mám do formátu .par jako součást vytvářenou v solid edge. Ale pořád se to tváří jako plechová součást. Nejde to nějak převést na součást objemovou?

Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 19.lis.2013 v 16:00
V Solid Edge nedělám, ale pokud se mi v Inventoru z univerzálních přenosových formátů (většinou IGES) převede součást v plochách, je nutno to prostředky Inventoru převést na objem. V Inv. funguje příkaz sešít s možností nějakých dalších voleb (max. spára, ...), pokud někde kus plochy chybí, dá se nahradit hraniční záplatou. Ze STEPU se mi pravidelně přenáší objemová tělesa korektně - nepamatuji si, že bych měl někdy problém.
V každém případě pro další úpravu potřebujete mít součást jako objemové těleso a počítejte s tím, že to je bez historie - nicméně další úpravy pak můžete běžnými příkazy realizovat.

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Datum odeslání: 19.lis.2013 v 16:08
již při importu součásti jsem zaškrtl možnost opravit a sešít. Součást se tváři jako objemová, nicméně je složena pouze z ploch. Možná je to tím, že Solid edge umí pracovat s plechovými i objemovými součástmi. Bohužel nevím, jestli se dají tyto druhy součástí mezi sebou konvertovat či ne. 

Odeslal: Boleslav
Datum odeslání: 19.lis.2013 v 16:34
Heal and Stitch je důležité, může pomoct i volba Stitch Surfaces. Bohužel ale importy STEP a IGES nepatří u Solid Edge k nejspolehlivějším. Když se nezadaří tak si to převeďte nejdřív přes Inventor nebo Fusion.

Vytisknout stránku | Zavřít okno