Mezery mezi položkami v panelu nabídek
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=18325
Datum vytištění: 20.dub.2026 v 08:20
Téma: Mezery mezi položkami v panelu nabídek
Odeslal: Palso
Předmět: Mezery mezi položkami v panelu nabídek
Datum odeslání: 23.lis.2013 v 10:36
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli náhodou někdo neví, zda-li lze zmenšit mezery mezi položkami v panelu nabídek. Panel nabídek se mi zobrazuje na dva řádky, což se mi vůbec nelíbí. Kdybych zmenšil mezery a případně trochu upravil pojmenování některých nabídek, věřím že bych to stáhl na jeden řádek.
Pro názornost:
|
Odpovědi:
Odeslal: waldosinka
Datum odeslání: 23.lis.2013 v 10:56
myslim ze sa to nadstavuje v Xtools alebo potom skuste Menu - Nápověda -
Užívatelské rozhraní - nadstavenie alebo Menu-Nástroje – Palety – Pás karet
------------- zdraví waldosinka :)
|
Odeslal: Kosík
Datum odeslání: 23.lis.2013 v 11:06
Přeji příjemný den Další možností, kterou já osobně používám, je panel nabídek úplně vypnout a ribony taky. Nejdůležitěší příkazy si dát do panelu rychlého přístupu a naučit se pár klávesových zkratek pro nejpoužívanější příkazy. Pokud se člověk z lenosti rozhodl pracovat na monitoru o velikosti 15 palců, je toto nezbytností. Jan Kosík
|
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 23.lis.2013 v 11:22
Mezery snadno nezměníte, názvy ano - pomocí CUI editoru (příkaz CUI). Ribbon jde také minimalizovat, umístit na výšku na stranu, apod.
------------- Vladimír Michl (moderátor) ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
|
Odeslal: Palso
Datum odeslání: 23.lis.2013 v 12:30
Děkuji všem za odpovědi, vypnutí všech nabídek včetně ribbonu pro mě není řešením - v samostatném AutoCADu snad ano, ale v Civilu bych si to netroufnul.
Takže to vyřeším lehkou úpravou některých položek a některé úplně vypnu.
Ještě jednou děkuji a přeji hezký víkend.
|
|