Vytisknout stránku | Zavřít okno

změna srovnávací roviny při exportu

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Civil 3D, Map, InfraWorks, GIS
Popis fóra: Otázky kolem mapových a GIS aplikací AutoCAD Map 3D, Civil 3D, Raster Design a InfraWorks
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=18694
Datum vytištění: 06.říj.2026 v 12:45

Téma: změna srovnávací roviny při exportu
Odeslal: Mantlík
Předmět: změna srovnávací roviny při exportu
Datum odeslání: 03.úno.2014 v 14:05
A ještě jeden poblémeček
Když jsem si přes EXPORTTOAUTOCAD uděla kopii civilovského souboru, aby se mohly dotvořit některé řezy, tak mi to udělalo úplně jiné srovnávací hladiny, než jsem měl v civilu. např. v civilu jsem si to nastavil (abych neměl zbytečně velké mezery) a v civilu mi to tedy ukazovalo např. 227,00, ale po expotru měly příčné řezy popis SR 225,00 (samozřejmě s tomu odpovídajícím odstupem).
Co udělat, aby se to nestalo ?

Díky

-------------
J. Mantlík

Odpovědi:
Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 03.úno.2014 v 23:06
Dobrý den,
testoval jsem ten export a vypadá to v pořádku. Žádná změna SR. Děláte před exportem aktualizaci skupiny pohledů? Při jakém měřítku poznámky ty řezy exportujete?

-------------
Martin Folber

Datum odeslání: 04.úno.2014 v 09:57
Export si dělám vždy při tom měřítku poznámky, jaký potřebuji. V tomto případě kvůli řezům a popisům 1:100
(včera už jsem si myslel, že jsem měl vlčí mhu, protože po odeslání příspěvku jsem najednou měl neustále v civilu stejnou hodnotu SR, jako byla v exportovaném dwg, ale dnes po otevření tam už zase byla ta původní - vyšší)

Dnes jsem zjistil ale jinou podivnou věc v onom exportovaném DWG. Kóty nejsou kóty, ale čáry a texty ... (a ty "kótovací čáry" nejsou pro každou kótu zvlášť, ale pro půlku řezu)
V EXPOTTOAUTOCAD se přece žádné  parametry nenastavují. Že by  civil nekótoval přes kóty, ale jinak? 

Civil2012

-------------
J. Mantlík

Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 04.úno.2014 v 10:04
Ale pane kolego, to přece není žádné překvapení... Styly Civilu 3D nemají žádně spojení na ACAD kótovací styly. Nikde se tam žádný kótovací styl nenastavuje. Vše je ručně a pracně vyskládáno z ACAD primitiv.

Bylo by to samozřejmě moc pěkné, ale objekt kóty je z programátorského hlediska velice složitý, a proto se tím nikdo nezabýval.

-------------
Martin Folber

Datum odeslání: 04.úno.2014 v 10:29
Děkuji, tušil jsem to (ale nechtěl si to přiznat) ...
Ještě že jsem si dal tu práci naučit se, aby to kótovalo automaticky v šabloně (i když v intravilánu se vždycky najdou řezy, které je třeba dodělat ručně )

-------------
J. Mantlík

Vytisknout stránku | Zavřít okno