Vytisknout stránku | Zavřít okno

Vnitřní hranice povrchu

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Civil 3D, Map, InfraWorks, GIS
Popis fóra: Otázky kolem mapových a GIS aplikací AutoCAD Map 3D, Civil 3D, Raster Design a InfraWorks
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=18742
Datum vytištění: 11.říj.2026 v 14:00

Téma: Vnitřní hranice povrchu
Odeslal: Mantlík
Předmět: Vnitřní hranice povrchu
Datum odeslání: 12.úno.2014 v 18:26
Zjistil jsem, že se mi v povrchu terénu nevím proč vytvořila vnitřní hranice (tedy jakási díra v ploše).
V okolí není žádný bod s nulovou výškou, ani bod jinak podezřelý, nejsou tam ani žádné povinné spojnice či jiné zdroje pro povrch terénu. Body v okolí nejsou tak daleko, aby nastala kolize s nastavenou délkou trojúhelníků.
Máte už s tím někdo zkušenosti?
díky

-------------
J. Mantlík

Odpovědi:
Odeslal: cestár
Datum odeslání: 12.úno.2014 v 19:23
a nemohlo sa stať, že ste si (omylom) odstránil spojnicu?

Datum odeslání: 12.úno.2014 v 19:29

To určitě ne, nikdy tam žádná nebyla (je to uprostřed zelené plochy)

-------------
J. Mantlík

Datum odeslání: 12.úno.2014 v 19:35
Nemyslel som povinnú spojnicu, ktorú by ste zadával dodatočne. Myslel som hranu trojuholníkovej siete, ktorá sa dá odstrániť pri editácii povrchu a výsledkom býva Vami popisovaná anomália. Iný dôvod ma nenapadá. Možno by pomohol link ma zdojový súbor.

Datum odeslání: 12.úno.2014 v 20:04
Ani to ne... Povrch jsem nijak needitoval, je to i v nejstarší verzi
Posílám odkaz

http://www.uschovna.cz/zasilka/QIX67CMR7G7YF966-AG3/" rel="nofollow - http://www.uschovna.cz/zasilka/QIX67CMR7G7YF966-AG3/
kód zásilky
QIX67CMR7G7YF966-AG3

-------------
J. Mantlík

Datum odeslání: 12.úno.2014 v 20:55
ja som v povrchu žiadny defekt nenašiel, skúste navigovať

Datum odeslání: 12.úno.2014 v 21:11
Máte pravdu, jsem hlava sklerotická a neoznačil jsem to
Snad bude stačit popis. V prostoru cca 25-85 m "odshora" (od severu) se nachází zhruba v 1/4 až 1/3 uličního prostoru "odleva" taková lehce šikmá "nudle" šířky 0-0,5m

-------------
J. Mantlík

Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 12.úno.2014 v 21:34
Dobrý večer,
vysvětlení je celkém prosté. Ve vlastnostech povrchu máte nastavenou max délku spojnice na 60m. Tam vzniká ta díra. Pokud upravíte (zvětšíte) tento limit, díra se zacelí. Nové verze Civilů umožňují nastavit také úhel triangulace, který umí leccos napravit.

-------------
Martin Folber

Datum odeslání: 12.úno.2014 v 21:43
už som na to prišiel aj ja, vyskúšal som predĺžiť max dĺžku spojnice, ale výsledok nebol priaznivý (100m). doporučil by som tento parameter zakázať a pre obmedzenie veľkosti povrchu vytvoriť samostatnú vonkajšiu hranicu. zistil som tiež, že problém je predsa vytváraný povinnými spojnicami, pravdepodobne zo zdroja "situácia", č. spojníc 965 ..., skúste prípadne opraviť tento zdroj, ale to sa mi zdá prácnejšie.

Datum odeslání: 12.úno.2014 v 22:43
Pánové, děkuji Vám za snahu, ale jsem z toho tak trošku jelen (asi už tu jsem moc dlouho)
Přesto poprosím o odpovědi na tyto otázky

ad Martinfolber: 
Proč se civil snaží dělat trojúhelníky delší, než daných nastavených 60m (a podélně k té "nudli"), když má kolem poměrně dost bodů s podstatně kratší vzdáleností  (a napříč k ní) ?

ad Cestár:
V čem vidíte problém u spojnice situace č. 965? slepý jsem, nevidím problém ...
Délku trojúhelníků jsem omezil kvi přesahům na křižovatkách a na možnost definice hranice jsem zapomněl

Díky

Dobrou noc

-------------
J. Mantlík

Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 12.úno.2014 v 22:58
Ať to uzavřeme...jak píše kolega Cestár. Zlobí tam dlouhá povinná spojnice, která má přednost z hlediska triangulace před ostatními body. Její délka je ale větší než 60m.

-------------
Martin Folber

Datum odeslání: 14.úno.2014 v 11:26

Děkuji za podněty. Ale protože jsem tam nikde nenašel žádnou povinnou spojnici delší, než 60m, ani pro mne žádnou jinou podezřelou povinnou spojnici a ani laborování s prodlužováním délky trojúhelníků nepřineslo výsledek, odpovídající realitě, doplnil jsem spojnice trojúhelníkové sítě , které civil neudělal. Možná to není správný postup, ale terén konečně vypadá, jak by měl a vnitřní hranice taky zmizela ...

-------------
J. Mantlík

Vytisknout stránku | Zavřít okno