Vytisknout stránku | Zavřít okno

přenos iVlastnosti do výkresu

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=18774
Datum vytištění: 18.čer.2026 v 05:44

Téma: přenos iVlastnosti do výkresu
Odeslal: raspi
Předmět: přenos iVlastnosti do výkresu
Datum odeslání: 18.úno.2014 v 14:46
Potřeboval bych automaticky přenést uživatelskou vlastnost "Číslo výkresu" z iVlastností modelu do výkresu. Resp. jde mi o to, že chci pomocí iLogic generovat dwg výkresy a já potřebuji do názvu souboru dostat právě to číslo výkresu.

ve výsledku např.:
hřídel.ipt
hřídel.idw
01-02-03 hřídel.dwg

Původně vycházím z http://www.cadforum.cz/cadforum/ukladani-dwg-kopie-idw-vykresu-pojmenovane-podle-revize-tip9476 , kde se mi líbí to ukládání podle revizí pro uchování změn

Odpovědi:
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 18.úno.2014 v 15:42
Do výkresu nebo do názvu výkresu? Předpokládám, že jen místo Revision Number dáte Drawing Number, ale nezkoušeno.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)

Odeslal: hoboj
Datum odeslání: 18.úno.2014 v 15:50
Pokud máte číslo výkresu v uživatelských vlastnostech, tak musíte zadat toto:

altName = "-" & iProperties.Value("custom","cislo vykresu") & ".dwg"

pokus by to měl být název výkresu (souboru) tak:

altName = "-" & iProperties.Value("Project","part number") & ".dwg"

-------------
Vojtěch Visingr

Datum odeslání: 18.úno.2014 v 16:00
Jestli se Vám jedná o uchovávání změn, tak k tomu slouží složka v každém projektu s názvem OldVersion, kde se  Vám po každém uložení ukládá předešlá revize.

Nebo pokud chcete automatický update *.dwg výkresu, který např. chcete zaslat kooperaci na pálení nebo pro svoje interní potřeby, je možné vytvořit makro, nebo použít nástroj plánování, které Autodesk dává k Inventoru zdarma.

Záleží na konečném výsledku, který potřebujete získat.WinkSmile

-------------
Vojtěch Visingr

Datum odeslání: 18.úno.2014 v 16:02
To první právě funguje jenom pokud už tu uživatelskou vlastnost mám v iVlastnostech výkresu. Jenže to já nemám. Můžu ji tam sice dopsat ručně , jenže já bych to právě potřeboval automaticky načítat z modelu ipt. Další věc je ta, že se mi nedaří to číslo výkresu dát před samotný název dílu.

Datum odeslání: 18.úno.2014 v 16:19
Teď tomu přesně nerozumím, co jste napsal.

Ať už máte parametr v iVlastnostech napsán kdekoli a máte vytvořené razítko s tímto parametrem, aby Vám automaticky při založení výkresu vypisoval Inventor tyto parametry do razítka(pop. pole), tak je to automaticky a nemusíte se o to starat. 

Nerozumím, že se Vám nedaří to číslo výkresu dostat před samotný název dílu, myslíte soubor, nebo jaký název myslíte?

-------------
Vojtěch Visingr

Odeslal: horalek
Datum odeslání: 18.úno.2014 v 17:21

Pokud dobře chápu, co potřebujete, pak kopírování iVlastností z modelu do iVlastností výkresu jde poměrně jednoduše přes nastavení výkresu. Toto je možné i uložit i jako šablonu a bude to pak fungovat automaticky. Připravíme na to jednoduché video. 

Datum odeslání: 18.úno.2014 v 18:47
zde je to slíbené video:

vkládám o přestávce hokeje - zatím super !!!

Datum odeslání: 18.úno.2014 v 18:51
Nejedná se mi o razítko, to je v pohodě. Ale jak píše pan Horalek, tedy kopírování uživatelské vlastnosti z iVlastnosti modelu do iVlastnosti výkresu. Jde mi o to, že potřebuji tu iVlastnost automaticky dostat do názvu souboru, viz výše uvedený tip. No a jedna z cest o které vím je ta, že iLogic převezme tu konkrétní uživatelskou vlastnost z výkresu. Mým cílem je vytvoření názvu dwg souboru ve formátu "číslo výkresu - rev0 - název.dwg" , takže pokud to půjde jinak, není problém.

Další problém mám s tím, tak to číslo výkresu dostat na začátek ve vytvořeném názvu souboru pdf. 

Mimochodem, ten kód pro iLogic funguje i pro převod do pdf. Stačí jenom v kódu přepsat dwg na pdf. Pak už stačilo zvolit vhodný font písma, který nebude dělat při převodu problémy.

Datum odeslání: 18.úno.2014 v 18:52

http://www.youtube.com/watch?v=uqvlF_s0tzk" rel="nofollow - http://www.youtube.com/watch?v=uqvlF_s0tzk

Datum odeslání: 18.úno.2014 v 19:30
Jaký hokej? Aha, už slyším od sousedů LOL

No hokej v tom já mám zatím pěkný, ale ještě pár přihrávek a vítězství je v kapse.

Takže uživatelské vlastnosti už se mi úspěšně kopírují. Akorát trochu mi vadí, že pokud dodatečně změním danou uživatelskou vlastnost v modelu, tak se nezaktualizuje automaticky, ale musím ve výkresu ručně na Správa - Aktualizovat. No snad si na to zvyknu. Tak teď ještě rozlousknou to jak to dostat na začátek názvu souboru.

Vytisknout stránku | Zavřít okno