Vytisknout stránku | Zavřít okno

Výpočet hmotnosti

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=19128
Datum vytištění: 25.čvc.2026 v 17:14

Téma: Výpočet hmotnosti
Odeslal: dusek
Předmět: Výpočet hmotnosti
Datum odeslání: 11.dub.2014 v 09:16
Dobrý den,

mám model řízeny skeletonem. Vytváříme nový výrobek, tak jsem tento model zkopíroval. Ve skeletonu jsem upravil rozměry plechů a jejich tloušťky. Když pak aktualizuji model (vše se zmenší), tak mi u některých dílů zůstane hmotnost původních dílů. Jedná se o plechové díly. Špatnou hmotnost mi to vypisuje už ve fyzikálních vlastnostech.

Příjde mi, že si těleso pamatuje původní tloušťku materiálu. Nikde ale v parametrech už tento rozměr není. Zkoušel jsem smazat rozviny a znovu je vytvořit, bez efektu, zkoušel jsem přerušit návaznost na skeleton a taky bez efektu, zkoušel jsem vymazat i nějaké uživatelské iVlastnosti, ale taktéž stále vypisuje hmotnost větší.

Kdyby to bylo o pár kilo, tak to neřeším, ale ono mi to na celém modelu děla skoro tunu plechu ...

Nemáte někdo pomocnou radu?

Díky,
V.D.

-------------
Václav Dušek

Odpovědi:
Odeslal: maiklss
Datum odeslání: 11.dub.2014 v 10:19
Zkus odmazat rozviny.

Datum odeslání: 11.dub.2014 v 10:31
to jsem zkoušel, bez efektu

-------------
Václav Dušek

Odeslal: MILKA
Datum odeslání: 11.dub.2014 v 11:42

Zdravím, zkontrolujte zda máte v nastavení Inventoru, karta obecné, zaškrtlou volbu "aktualizovat fyzikální vlastnosti při ukládání" díl+sestava, pokud ne, nastavte a proveďte uložení sestavy a u všech dílů vyberte "ano" pro uložení.

-------------
Milan Schwarz

TMW, a.s.

Dvůr Králové n/L

Datum odeslání: 11.dub.2014 v 13:52
toto nastavené mám. Já s tím nemam problém globálně, jen u těchto pár součástí. My máme víc možností jak spočítat hmotnost, jedna z nich mi to spočítá správně, ale ty co se odvozují od fyzikálních vlastností jsou špatně.

-------------
Václav Dušek

Odeslal: MILKA
Datum odeslání: 11.dub.2014 v 21:05
Zkuste změnit materiál a fyzikální vlastnosti aktualizujte. Nic jiného mě nenapadá. 

-------------
Milan Schwarz

TMW, a.s.

Dvůr Králové n/L

Datum odeslání: 14.dub.2014 v 07:39
To jsem taky zkoušel, přepisoval jsem i ručně hmotnost a následně vrátil k automatu, ale taky nic, i když změním tloušťku ve skeletonu, tak to drží tu původní. A změnit tlouťku v dílu mi nejde, protože to mám těleso ze skeletonu a tloušťky se učují už v něm ...

-------------
Václav Dušek

Vytisknout stránku | Zavřít okno