Vytisknout stránku | Zavřít okno

Vazba kluzné plochy páky a šoupátka

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=19672
Datum vytištění: 25.čvc.2026 v 21:16

Téma: Vazba kluzné plochy páky a šoupátka
Odeslal: roice
Předmět: Vazba kluzné plochy páky a šoupátka
Datum odeslání: 29.čvc.2014 v 09:59
Ahoj,
už jsem to řešil dřív a nevyřešil a teď se mi to znovu dostalo pod ruku a zase si nevím rady :D, tak se ptám chytřejších. Jestli Vás něco napadne, budu moc rád.

Potřebuji vazbu, mezi páku s válcovou plochou a šoupátko s rovnou plochou (viz příloha). Kdy páka zdvihá šoupátko na hřídeli přes kluznou plochu. Moc by se mi líbila vazba, která by při pohybu páky zdvihala i šoupátko. Když použiji vazbu proti sobě, tak ke spojení dojde, ale spoj je pevný a nejde s tím hýbat.

Předem moc díky.

-------------
Nejsem prudič, jen jsem zvědavej a rád věcem rozumím. Takže jsem vlastně rejpal :D

Odpovědi:
Odeslal: waldosinka
Datum odeslání: 29.čvc.2014 v 10:09
Dobry. Mate paku spravne zavazbenu voci druhej strane upevnenia? Ak ano tak ja by som dala rovnobezne hrany paky a supatka a potom 90°uhol na os supatka a paky. neviem kde ma supatko zakoncenie ale aj to by malo byt zavazbene  pevne voci tej druhej strane.

-------------
zdraví waldosinka :)

Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 29.čvc.2014 v 10:25
Tady by snad měla stačit standardní tečná vazba, ne?

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Odeslal: roice
Datum odeslání: 29.čvc.2014 v 10:42
Oběma moc děkuji, nakonec jsem si udělal testovací model a ukázalo se, že je něco shnilého ve zdrojových datech. Nakonec stačí klasická vazba proti sobě a už to funguje.
Omlouvám se za dotaz s řešením mezi klávesnicí a židlí.

-------------
Nejsem prudič, jen jsem zvědavej a rád věcem rozumím. Takže jsem vlastně rejpal :D

Vytisknout stránku | Zavřít okno