Vytisknout stránku | Zavřít okno

Předpona koty průměru

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=1987
Datum vytištění: 20.dub.2026 v 08:16

Téma: Předpona koty průměru
Odeslal: miro
Předmět: Předpona koty průměru
Datum odeslání: 20.led.2006 v 11:02
Prosím o radu, naši nový partneři (používají megacad) požadují abychom v kotách průměru místo standartní značky průměr (předpona %%C) používali D=. Vím, že předponu mohu přepsat ve vlastnostech koty, ale lze nadefinovat kotovací styl s předponou D= abych si tento mohl uložit do šablony výkresu. Děkuji

Odpovědi:
Odeslal: Mantlík
Datum odeslání: 20.led.2006 v 11:13

Určitě ano

Já mám předdefinovaný styl s předponou R (jako poloměr)

-------------
J. Mantlík

Odeslal: abu-
Datum odeslání: 20.led.2006 v 11:15

spravce kotovaciho stylu / upravit / primarni jednotky a do okna predpona zadejte D=

Datum odeslání: 20.led.2006 v 11:46
Původně odeslal(a) abu- abu- napsal(a):

spravce kotovaciho stylu / upravit / primarni jednotky a do okna predpona zadejte D=

To je pravda, ale to bych musel definovat kotovací styl zvlášt pro lineární koty a zvlášt pro průměr adt. A pak se mezi styly přepínat podle toho co zrovna kotuju. Myšlenka byla mít vše v jednom jediném stylu pro dané měřítko.

Odeslal: Kamil Hronovský
Datum odeslání: 20.led.2006 v 13:25
Lze to, stačí vytvořit pouze nový kótovací styl pouze pro průměr pod vaším aktuálním kótovacím stylem

Datum odeslání: 24.led.2006 v 08:16
Původně odeslal(a) Kamil Hronovský Kamil Hronovský napsal(a):

Lze to, stačí vytvořit pouze nový kótovací styl pouze pro průměr pod vaším aktuálním kótovacím stylem

Už jsem to pochopil, díky za "nakopnutí". Někdy stačí rozbalit všechny ty roletky, které člověk nikdy předtím nepoužíval.

Vytisknout stránku | Zavřít okno