Vytisknout stránku | Zavřít okno

Nelze Oříznout profil

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=19893
Datum vytištění: 26.dub.2026 v 23:00

Téma: Nelze Oříznout profil
Odeslal: ondra151
Předmět: Nelze Oříznout profil
Datum odeslání: 11.zář.2014 v 16:44
Zdravím, mám inventor Professional a kreslil jsem konstrukci z jeklů a úhelníku. Poskládal jsem jekly k sobě tak, že se křížily a snažil jsem se v SESTAVĚ pomocí karty "Návrh > Oříznout na profil" zkrátit nepotřebný profil. Nelze však vybrat aní jeden profil pomocí šipek v dialogovém okně této možnosti. 

Nevíte, prosím, někdo, co by mohlo být špatně? Dokázal by někdo prosím poradit. Je to pro mě docela stěžejní.

Obrázek nemám zrovna po ruce.

Odpovědi:
Odeslal: Kasi84
Datum odeslání: 11.zář.2014 v 16:48
Tohle myslím funguje jen když je rám dělaný pomocí Framegenerator.

Odeslal: waldosinka
Datum odeslání: 11.zář.2014 v 18:26
ano tato funkcia sa vyuziva v generatore nosnych konstrukcii
nebude jednoduchsie upravit nacrt cez vysunutie?

-------------
zdraví waldosinka :)

Datum odeslání: 11.zář.2014 v 18:43
Jasně, máte pravdu. Právě jsem shlédnul nějaká videa. Nevěděl byste, jak řešit situaci, kdy k sobě vložím dva jekly a potřebuji je zkrátit, aby neprocházely vzájemně sebou? 

Ty jekly vyberu do sestavy pomocí "Umístit z obsahového centra". Nechci počítat žádné úhly a upravovat to na míru.

Datum odeslání: 11.zář.2014 v 18:45
Zrovna v tomto případě to jednodušší nebude. Ale příští výkres se budu snažit vše podstatné vyřešit v náčrtu a poté již pracovat v Sestavě s "Vložit nosnou konstrukci".  

Odeslal: Radek001
Datum odeslání: 12.zář.2014 v 07:54
Na to, co máte a popisujete bych použil funkci negativního vysunutí (Vysunutí=>odebrat). Pokud to má probíhat samo, tak asociativitu. Ovšem té se jinak vyhýbám jak čert kříži.

Vytisknout stránku | Zavřít okno