Vytisknout stránku | Zavřít okno

WMS služby

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Civil 3D, Map, InfraWorks, GIS
Popis fóra: Otázky kolem mapových a GIS aplikací AutoCAD Map 3D, Civil 3D, Raster Design a InfraWorks
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=20057
Datum vytištění: 18.čer.2026 v 05:44

Téma: WMS služby
Odeslal: Jan Jirásek
Předmět: WMS služby
Datum odeslání: 13.říj.2014 v 09:21

Zdravím přátelé, fungují Vám v Civilu 2015 WMS služby? Já s tím mám docela problém, nemohu je vůbec připojit. Po zadání příslušné URL se klasicky objeví okno pro zadání jména a hesla a po kliknutí na OK se již neděje nic, ale vůbec nic. Podotýkám, že se jedná o veřejné přístupné služby z geoportálu ČÚZK. Díky za případnou radu.

Odpovědi:
Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 13.říj.2014 v 09:28
Zdravím Vás,
bohužel nefungují, už jsme to tu řešili. Autodesk nezvládl opravit tuto funkci v posledním Service Packu. Jediným řešením je zatím nainstalovat bokem AutoCAD Map 3D 2015, aplikovat na něj Service Packy a pak ho zase odinstalovat. Ty důležité knihovny tam zůstanou...

-------------
Martin Folber

Datum odeslání: 13.říj.2014 v 09:31

Aha, to mě Autodesk trochu zaskočil :-) Každopádně díky...

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 03.pro.2014 v 14:19
Dnes uvedený SP2 tento problém řeší.

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)

Datum odeslání: 03.pro.2014 v 14:41
Díky za info.

Odeslal: MadMike
Datum odeslání: 05.pro.2014 v 12:09
Taky zdravím, mě teda SP2 tento problém nevyřešil. K WMS se stále nepřipojím.

Datum odeslání: 05.pro.2014 v 12:27
Zdravím Vás,
můžete popsat, jak se to chová? Skutečně by to mělo fungovat. V záloze je samozřejmě pořád pomocní instalace Mapu 3D 2015...

-------------
Martin Folber

Datum odeslání: 05.pro.2014 v 12:37
Vlastně nijak, zadám adresu, kliknu na připojit, chce to přihlašovací údaje, ty nechám prázdné, kliknu přihlásit se a nic se nestane, okno s přihlašovacími údaji se zavře a v datovém připojení zůstane zobrazeno přidání nového připojení.

Datum odeslání: 05.pro.2014 v 14:57
Tak jsem to vyzkoušel na popud kolegy Mika a musím s ním souhlasit. Problém tak, jak jej popsal, stále trvá. Asi "soudruzi" z USA tu chybu neodhalili. :-)

Datum odeslání: 05.pro.2014 v 15:21
Tak to jsem rád že nejsem sám... I když to samozřejmě kolegovi nepřeji...Smile

Datum odeslání: 05.pro.2014 v 15:48
Pánové, to mě mrzí. Přiznám se Vám, že jsem to testoval na mašinách kde byl i Map 2015 ale tato fce Civilu nefungovala, kvůli SP1 Mapu, kde to opravili. Po nainstalování SP2 to v C3D začalo chodit, z toho že to funguje a také že to bylo napsáno v seznamu opravených chyb jsem usoudil, že už to funguje...

Mezitím jsem napsal do vývoje Autodesku, ať to prověří. Ať nemusíme řešit tu složitější cestu přes dočasnou instalaci Mapu.

-------------
Martin Folber

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 11.pro.2014 v 13:26
Díky eskalaci Martina Folbera přímo u vývojářů Civilu 3D se nám podařilo připravit opravu chyby WMS. Soubor WMS-fix si můžete stáhnout a nainstalovat ze sekce Download. Poté budou WMS služby v MapConnect přístupné v jakékoliv konfiguraci AutoCADu Civil 3D 2015.

Podrobněji kolega popíše na blogu Civil3D.cz

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)

Datum odeslání: 11.pro.2014 v 22:08
Funguje to. Díky Vám i Martinovi za eskalaci. :-)

Vytisknout stránku | Zavřít okno