Vytisknout stránku | Zavřít okno

jaký druh rohu použít

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=20112
Datum vytištění: 25.čvc.2026 v 17:14

Téma: jaký druh rohu použít
Odeslal: simunek
Předmět: jaký druh rohu použít
Datum odeslání: 23.říj.2014 v 15:54
Zdravím,

tvořím konstrukci kde budu mít plech s obrubou kolem dokola kde obruby chci svařit k sobě takže to celé bude taková vana. (viz přiložený part)
http://www.cadforum.cz/forum/uploads/55100/sheet.ipt - uploads/55100/sheet.ipt
Moc jsem s plechařinou ještě nepřišel do styku takže mám dotaz jaký druh rohu -typ výštipu byste doporučili v tomto případě kdy se budou obruby svařovat k sobě? Jde o to aby se to dalo jednoduše vystříhat (vypálit) z plechu a také potom dobře zavařit

Předem díky za rady

Odpovědi:
Datum odeslání: 27.říj.2014 v 10:37
Zdravím,

vážně se tu prosím nikdo nezaobírá plechařinou?

Předem vám mockrát děkuji.

Odeslal: Radek001
Datum odeslání: 27.říj.2014 v 11:29
Určitě zaobírá. Ale v tomto případě mi přejde nejjednodušší si to prostě vyzkoušet a udělat dle svých podmínek.Ono každý má jiný způsob výroby a taky možnosti svařování. Vzhledem k výrobě rozvinu bych za roh zvolil "čtverec" nebo "oříznout do ohybu" a pak to zkonzultoval se svářečem, zda si poradí (resp. zda je schopen mezeru vyvařit).

Odeslal: Rumisch
Datum odeslání: 27.říj.2014 v 11:33
predpiste taky aky vy potrebujete, alebo aky vam dovoluje vyroba.
Neviem funkcnost vyrobku takze tazko poradit. Ak je to len nejaky kryt, vascinou predpisujeme kruhove uvolnenie (interne dohoda po konzultacii s vyrobou) a strany, ktore sa k sebe privaraju na minimalnu medzeru (ca 0,5). Zaklad je vzdy odskusat rozvin, ci nevznikaju pri rozvine kolizie.

-------------
Peter Rumis

Inv.2018
Vault Professional 2018

Windows 7 Prof

CAD konstrukter

Rubble Master

Datum odeslání: 27.říj.2014 v 11:34

-------------
Peter Rumis

Inv.2018
Vault Professional 2018

Windows 7 Prof

CAD konstrukter

Rubble Master

Datum odeslání: 27.říj.2014 v 12:24
U nás to je složitější v tom, že to necháváme vyrobit externě a to ještě ani nevím přesně  u koho, to vyplyne z cenové nabídky.

Asi tedy vyberu nějaký z vámi doporučený, a pak prokonzultuju s tím kdo to bude vyrábět.
Šlo mi hlavně o to abych nevybral nějaký který se v praxi nepoužívá. 

Každopádně mockrát děkuji !

Datum odeslání: 27.říj.2014 v 13:18
Mame tiez minimalne 3 vyrobcov, a ty to este davaju do kooperacie. Ak bude problem, ozvu sa a rozumny ludia vzdy najdu riesenie.

-------------
Peter Rumis

Inv.2018
Vault Professional 2018

Windows 7 Prof

CAD konstrukter

Rubble Master

Odeslal: Lestr
Datum odeslání: 06.lis.2014 v 12:58
Já osobně bych s ohledem na pálení dal obruby s rohem - Slza a mezeru také max. do těch 0,5mm. Někdy když to chci kórt přesně používám i mezeru 0,1 mm.

-------------

Lestr
Autodesk Inventor Professional 2022
Autodesk Vault Professional 2022

Odeslal: Cheff
Datum odeslání: 06.lis.2014 v 13:38
Jen doplním, že jsem se setkal s modelem, kde mi "slza" prostě nefungovala (lem nebyl po celé hraně), tam jsem to obešel ručně - a Slzu definoval ze zakulaceného, který byl široký 0,1mm...

Vytisknout stránku | Zavřít okno