Vytisknout stránku | Zavřít okno

Catia V5R21 / V5R20

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Ostatní CAD/CAM/PDM a GIS
Název fóra: Ostatní strojařské CADy
Popis fóra: Non-Autodesk CAD aplikace pro strojírenství a elektro - 2D, 3D
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=20161
Datum vytištění: 08.kvě.2026 v 01:39

Téma: Catia V5R21 / V5R20
Odeslal: micky999
Předmět: Catia V5R21 / V5R20
Datum odeslání: 04.lis.2014 v 13:35
Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, zda někdo neví, jak soubor vymodelovaný v Catii V5R21 otevřít ve verzi R20. Potřebuju odevzdat práci do školy a tam mi řekli, že není jejich problém, že mají na škole starší verzi, tudíž, že mám model předělat ve starší verzi. Dokáže mi někdo pomoci?

Děkuji za odpověď

Odpovědi:
Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 04.lis.2014 v 14:55
To je problém všech 3D CADů - do starších verzí nelze načíst soubory, vytvořené ve verzi novější. Jediný způsob je přes nějaký univerzální formát (STEP), což jednak asi nebude to pravé ořechové (modely zůstanou bez historie) a jednak Catie nemá standardně STEP translátor, je to modul, který se dokupuje zvlášť.
Jinak Catiovské soubory lze otevírat v Inventoru, nevím přesně od které verze (?2012); ale platí totéž - budou to "mrtvolky" bez stromu historie.

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Odeslal: simunek
Datum odeslání: 04.lis.2014 v 15:30
Zdravím,

jak píše pan Mrázek, není co závidět. Novější verzi ve starší neotevřete.
Existuje sice i utilitka v Batch monitoru, jmenuje se DownwardCompatibility, ale ta vám udělá jen to, že z modelu udělá "mrtvolku" (data bez historie tvorby) a umožní že to jde otevřít ve starší verzi.
To jim ale asi ve škole nebude stačit, předpokládám chtějí právě vidět jak jste to dělal :-(

Takže co já vím tak jediná možnost je to vymodelovat znova ve správné verzi.

Vytisknout stránku | Zavřít okno