Vytisknout stránku | Zavřít okno

cesta k souboru se šrafami?

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD 360, prohlížečů, DWG a DWF, Design Review, Navisworks, nadstavby, 123D, A360 a cloud Autodesk 360
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=20215
Datum vytištění: 04.kvě.2026 v 17:13

Téma: cesta k souboru se šrafami?
Odeslal: sorbík
Předmět: cesta k souboru se šrafami?
Datum odeslání: 13.lis.2014 v 09:43
Ahojte,
nevíte , kde jsem schopen najít složku s "other predefined" hatch?
chtěl bych nějaký vzor - použít, resp. upravit.
PS: např  složku s fonty najdu hned ale ty šrafy s příponou .PAT skutečně nevím kde jsou,

díky 

Odpovědi:
Odeslal: vbehun
Datum odeslání: 13.lis.2014 v 10:02
prozkoumejte nastavení cest k pomocným souborům a umístění své složky si přidejte.
Ve Windows od Vista výše bývá složka s podpůrnými soubory v krkolomné cestě
 C:\Users\U---\AppData\Roaming\Autodesk\AutoCAD 20xx\Ryy.0\csy\Support
kde U--- je jméno uživatele; 20xx verze Autocadu; Ryy podverze; csy ... lokalizace
---
Pokud máte vlastní soubory šraf "*.pat" pro jednotlivé vzory, musí být jméno souboru shodné se jménem vzoru.
Také můžete připojit vlastní šrafy na konec souboru acad.pat (acadlt.pat)
---

-------------
=^..^=

Odeslal: johny
Datum odeslání: 13.lis.2014 v 10:49
Cesta je uložena v _Options, záložka File a hned první skupina "Support File Search Path"... 
Ještě dodatek... cesta (i ta základní jak píše vbehun) bývá standardně skrytá, je třeba zobrazit systémové soubory.

Odeslal: sorbík
Datum odeslání: 13.lis.2014 v 11:14
ČAUTE,
TAKÉ mě to napadlo se podívat na tu cestu do Options, i jsem přimo v total commanderu povolil zobrazovat skryté soubory, ale bohužel na jejím konci (v tom supportu) jsem žádnou "složku" s soubory typu .PAT (šrafovací vzory) nenašel.
Nicméně jsem si již šrafu vytvořil - nadefinoval v textovém editoru z jiných "custom" šraf. vzorů.

díky

Odeslal: johny
Datum odeslání: 13.lis.2014 v 11:26
No, není žádná "složka", jsou to přímo soubory v Supportu (acad.pat, acadiso.pat).
Každopádně není nic jednoduššího, že v totalcommanderu dát vyhledat (Alt+F7) *.pat v celém C:
Jinak nějaké *.pat se nechají stáhnout i tu v sekci download.

Vytisknout stránku | Zavřít okno