Vytisknout stránku | Zavřít okno

Importované dokumenty napříč projekty

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=20271
Datum vytištění: 14.kvě.2026 v 12:38

Téma: Importované dokumenty napříč projekty
Odeslal: dusek
Předmět: Importované dokumenty napříč projekty
Datum odeslání: 25.lis.2014 v 12:33
Dobrý den,

mám vytvořený v Inventoru projektový soubor. V rámci tohoto projektu mám složku Importované komponenty, kde mám díly, které jdou napříč sestavami.

Abych si ulehčil práci a ušetřil jsem si proklikávání, tak jsem si chtěl vytvořit dílčí projekt. Nastavení projektu je v pohodě, akorát jsem narazil na problém, že komponenty z oné složky Importované komponenty jsou již "mimo dosah" projektu. Zkoušel jsem najít něco v nastavení projektu, jestli nejde upravit cestu do Importovaných komponent, ale nic jsem nenašel.

Nesetkal jste se s tím někdo? Jak toto mohu řešit? Řešení s Obsahovým centrem není v tomto případě vyhovující, protože se jedná o konrétní díly a nemá smysl kvůli tomu vytvářet kompletní nové rodiny. Pokud ovšem bude řešení pouze OC, tak mi nic jiného nezbude.

Děkuji za tipy,
V.D.

-------------
Václav Dušek

Odpovědi:
Odeslal: Ľubomír Pápay
Datum odeslání: 25.lis.2014 v 13:00
No neviem či som to správne pochopil...hlavne preto že riešenie ktore ma napada je tak jednoduché...
Ak si vytvorým podadresár v adresári StandardParts, kde si tieto importované prvky vložím, budú prístupné pre akýkoľvek projekt...
ale to asi viete aj vy že...

-------------
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012

Datum odeslání: 25.lis.2014 v 13:08
Teď tomu asi zase nerozumím já. Adresářem StandartParts myslíte Importované komponenty?

Normálně mám Importované komponenty v umístění "...\Data\Importované komponenty", kdy projektový soubor mám ve složce Data
Další projekt mám v umístění "...\Data\AHE\OH201\OH201 - HEA", což znamená, že ty Importované komponenty jsou v nadřazené složce.

Kam tedy mám co umístit?

-------------
Václav Dušek

Odeslal: EuroTec
Datum odeslání: 25.lis.2014 v 13:27
Máte dvě možnosti:
1. Nastavit vyhledávací cesty skupiny - pak se soubory chovají jako by byly v projektu
2. Namapovat složku jako knihovnu - pak soubory nejdou z projektu editovat.

My používáme dvě knihovny. Baugruppen, kde máme celé konstrukční celky a Agregáty, kde máme stažené čerpadla, převodovky atd. Obě tyto složky jsou na serveru, tudíž pro všechny na stejné adrese.

-------------
Milan Denk

EuroTec JKR

Odeslal: Ľubomír Pápay
Datum odeslání: 25.lis.2014 v 15:19
Prakticky, Eurotec to vysvetlil...

-------------
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012

Odeslal: EuroTec
Datum odeslání: 25.lis.2014 v 15:31
Pro rychlejší přístup v rámci projektu stojí ještě za zmínku "Často používané podsložky" sem nastavujeme cestu na adresář, kde máme výkresovou dokumentaci.

-------------
Milan Denk

EuroTec JKR

Datum odeslání: 26.lis.2014 v 07:49
No, včera odpoledne jsem na Vaše rady koukal jako husa do flašky. Ráno moudřejší večera, malá nápověda od Autodesk Knowledge a problém vyřešen. Navíc jako bonus Často používané podsložky. Pánové, dvakrát díky.

-------------
Václav Dušek

Vytisknout stránku | Zavřít okno