|
ad 1) Vskutku netusim jak toho docilit, nikde to popisováno není a tusím, ze to ani enjde, budu vsak rad kdyz me nekdo vyvede z omylu.
ad 2) Treba ja si nemuzu zvyknout na vyskoceni okna vlastnosti a jsme radeji kdyz mi vyskoci editor bloku nebo editace atributu, ale proti gustu zadny disputat.
ad 3) Musím s Vámi souhlasit, ze CUI mi taky neni zrovna moc po chuti a spis jsem byl rozladen a zustal jsem u klasickych MNU. O prechodu na CUI budu uvazovat az se opravi vsechny nedostatky... Nicmene Resetovat blok: _CUI - Místní nabídky - Nabídka pro objekty bloku atributu - Resetovat blok. Pokud tam zmiňovaná požka není, tak ji zkuste přidat ze seznamu příkazů (položka Resetovat blok).
ad 4) No pro změny velikosti, lze použít i Vyhledávací parametr, tzn. že bych použil pro Vámi požadované předem nadefinované velikosti kombinaci Vyhledávací tabulky a pro Lineární parametr v Množina hodnot - Typ vzdálenost - Žádná.
ad 5) Je to takova mala finta, ktere nahrazuje retezeni a myslim si ze je i praktictejsi a ucelnejsi. Jinak co s etyce retezeni:
Řetězení parametrů
Někdy může být potřeba, aby jedna akce způsobila spuštění akce druhé. Pokud mohou obě akce sdílet jeden parametr, je celý problém velice jednoduchý. Například dveře v kapitole "Změna směru akce" obsahují dvě akce: akci Změna měřítka, které způsobí změnu měřítka oblouku a akci Protažení (pro protažení dveří). Protože obě akce sdílejí společný parametr a uzel, změní se při protažení dveří i měřítko oblouku.
Může se ovšem stát, že je geometrie budoucího dynamického bloku složitější a vy musíte použít více než jeden parametr. V tomto případě vyvoláte jednu akci pomocí druhé použitím zřetězení. Protože budete chtít aktivovat jednu akci pomocí druhé, budou potřeba dvě akce a dva parametry. Princip zřetězení je následující:
· Parametr 1 má akci, jejíž výběrová množina zahrnuje kromě jiných objektů potřebných k funkci i parametr 2. (Pozn.: pokud se bude jednat např. o akci Protažení, bude protahovací rámeček obsahovat také parametr 2).
· Parametr 2 má přiřazenu akci, vlastnost Zřetězit akce u parametru 2 je nastavena na hodnotu Ano.
Při editaci bloku za použití akce parametru 1 se zároveň aktivuje i akce parametru 2.
Při zřetězení musíte postupovat v logických krocích:
1. Rozhodněte se, kterou akci chcete při editaci bloku použít. To bude akce, která spustí druhou akci. Můžete ji nazvat hlavní akcí.
2. Určete parametry a jejich akce, které budete potřebovat.
3. Nejprve vytvořte parametry.
4. Vytvořte hlavní akci a připojte ji ke svému parametru (parametru 1).
5. Při specifikování výběrové sady hlavní akce nezapomeňte zahrnout i parametr druhé akce. (Nezahrnujte objekty, které jsou ve výběrové množině druhé akce).
6. Vytvořte akci pro parametr 2.
7. Nastavte vlastnost Zřetězit akce u druhého parametru na hodnotu Ano.
Tip: Protože akce druhého parametru se aktivuje automaticky, nejsou potřeba žádné uzly. Pro zpřehlednění bloku můžete tyto uzly odstranit. Vyberte parametr, klepněte pravým tlačítkem, zvolte Zobrazení uzlu - 0. Pozn.: Popis řetězení převzat z www.autodeskclub.cz.
------------- PepaR https://www.jremes.cz" rel="nofollow - jremes.cz | https://www.stavlab.cz" rel="nofollow - stavlab.cz
|