Vytisknout stránku | Zavřít okno

Provázání razítek

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=20538
Datum vytištění: 26.čvc.2026 v 09:30

Téma: Provázání razítek
Odeslal: vrty
Předmět: Provázání razítek
Datum odeslání: 21.led.2015 v 14:51
Zdravím, chtěl bych se zeptat na provázání razítek jednotlivých listů v inventoru. Potřeboval bych, aby data, která sám vyplňuji do razítka byla stejná na všech listech (nebaví mě je na každém novém listu vyplňovat zvlášť). Je nějaké řešení?

Odpovědi:
Odeslal: horalek
Datum odeslání: 21.led.2015 v 14:57
Vy vyplňujete razítka ručně?
Zde se přeci používají iVlastnosti souboru. Místo klasického textu či atributu (jak se to používá v AutoCADu) se v Inventoru používají dynamická pole s odkazem na iVlastnosti modelu, nebo výkresu. Při vyplnění iVlastnosti souboru se hodnota zobrazí ve všech razítkách.

Odeslal: dusek
Datum odeslání: 21.led.2015 v 14:57
Jak je dnes vyplňujete? Otevřete si šablonu a tu upravíte? Nebo vyplníte iVlastnsoti výkresu a ty se pak přenesou do razítka? Či vyplníte vlastnsoti modelu a ty se pak následně přenesou do výkresu? Jaké parametry potřebujete vyplňovat? Liší se jednotlivé listy co se týče infomací?

-------------
Václav Dušek

Datum odeslání: 21.led.2015 v 15:02
Ano většinu věcí řeším tímto způsobem, ale ty nejdelší pole jako číslo zakázky apod. vyplňuji ručně, protože se nedají generovat automaticky a vyplňovat to u každé sestavy a podsestavy (i součásti) mi přijde stejné jako si to vyplňovat ručně do každého razítka. jediné co potřebuji je aby se mi vyplněné pole zkopírovalo do ostatních razítek stejně.

Datum odeslání: 21.led.2015 v 15:08
část polí v razítku je vyplňována z vlastností modelu a část vyplňuji ručně a pole,která jsou vyplňována ručně se od sebe neliší. Vždy když otevřu nový idw soubor, tak se mi otevře tabulka texty s výzvou (tyto texty bych potřeboval stejné na všech razítkách jednotlivých listů).

Odeslal: dusek
Datum odeslání: 21.led.2015 v 15:10
A vy kreslíte do jednoho výkresového souboru více výkresů? Takto stačí si vytvořit uživatelskou iVlastnost Číslo zakázky, toto vložit do šablony a vše se pak bude vyplňovat automaticky. Případně ro rovnou tahat z modelu.
Navíc pro jednodušší práci při vyplňování razítka si můžete pomocí iLogic a Formuláře vytvořit tabulku pro vypňování informací. Ušetčí to práci s překlikáváním v dialogovém okne iVlastnsotí.

-------------
Václav Dušek

Datum odeslání: 21.led.2015 v 16:26
Děkuji moc za radu, udělal jsem to přes ivlastnosti, moc jsem s tím doteď nepracoval, protože jsem neuměl tvořit pravidla pro spouštění, ale toto bylo jednoduché. Ještě jednou děkuji.

Vytisknout stránku | Zavřít okno