Vytisknout stránku | Zavřít okno

Rozvin do sestavy

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=20542
Datum vytištění: 25.čvc.2026 v 20:30

Téma: Rozvin do sestavy
Odeslal: Cheff
Předmět: Rozvin do sestavy
Datum odeslání: 21.led.2015 v 17:39
Dobrý den,
Jde to? - Problémem je, že potřebuji kótovat rozvinutý tvar dílu spolu se zbytkem sestavy. Jde o "plachtu", která se nejdříve svaří dohromady z několika dílů, následně se na jedné straně provede "kapsa", která se zavaří. -> Pro výrobu tedy potřebuji kombinaci normálních dílů + koncového dílu v "rozvinu"... (Samostatně prodlužovat spodní díl před svařením nebudou (přesnost).

Odpovědi:
Odeslal: Jiri.Dostal
Datum odeslání: 22.led.2015 v 07:17
Dobrý den,
já si myslím, že to nepůjde a budete muset postupovat pomocí "náhradních" modelů.
Toto se to dá v sestavě poměrně úspěšně řešit pomocí Náhradních úrovní detailů, kde se místo jedné části dá v úrovni detailů načíst na její místo úplně jiná.

Datum odeslání: 22.led.2015 v 16:18
Jo odvozeninou jsem to taky zkoušel, ale je to na draka - jde mi o celkový rozvin, který prostě jednoduše nemohu z ničeho vytáhnout (parametry pro rozvin, se drží rozvinu - rozumné napojení zpět do "ohnutého" dílu jsem zatím nenašel - ani odvozenou komponentou)

Odeslal: maiklss
Datum odeslání: 22.led.2015 v 17:17
A nešlo  by to přes odvozenou  součást?? dalo  by se to  možná  řešit přes prvek rozvin ?

Datum odeslání: 23.led.2015 v 09:23
DÍKY to je přesně ono! - Nějak mi nesecvaklo, že si můžu udělat jednoduchý rozvin už na součásti. Resp. použití tohoto prvku pro tento účel

A přitom je to tak prosté...

Vytisknout stránku | Zavřít okno