Vytisknout stránku | Zavřít okno

Vlastnosti modelu do názvu výkresu

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: iLogic a ETO
Popis fóra: Funkce a makra iLogic, Inventor Engineering to Order (ETO), automatizace a konfigurace výrobků
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=20635
Datum vytištění: 06.kvě.2026 v 18:26

Téma: Vlastnosti modelu do názvu výkresu
Odeslal: dusek
Předmět: Vlastnosti modelu do názvu výkresu
Datum odeslání: 04.úno.2015 v 14:22
Dobrý den,

potřebuji vytvořit z výkresu pdf a potřebuji aby se název skládal z "SkladovéČíslo_UživatelskaiVlastnost_ČísloVýkresu_NázevVýkresu.pdf". Problém ale je, že všechny tyto vlastnosti jsou obsažené v modelu. Je možnost tyto vlastnosti dostat o pravidla rovnou nebo musím ty vlastnosti nějak exportovat do výkresu?

Díky
V.D.

-------------
Václav Dušek

Odpovědi:
Odeslal: Navara
Datum odeslání: 04.úno.2015 v 14:28
Jak exportujete PDF?
Pokud pomocí nějakého iLogicu, tak se ty vlastnosti dají číst přímo z modelu.

Datum odeslání: 04.úno.2015 v 14:32
Chtěl bych pomocí iLogic, chci co nejjednodušší pravidlo, proto používám "ThisDoc.Document.SaveAs("cesta" & ThisDoc.FileName(False) & ".pdf", True)"

Jak přidat další informace do názvu vím, ale pouze v rámci vlastnsotí výkresu. Nepodařilo se mi vyklíčovat jak dostat informace z modelu.

-------------
Václav Dušek

Datum odeslání: 04.úno.2015 v 14:37
Dá se to udělat například takhle:

Dim modelPropertyValue As Object = iProperties.Value(ThisDrawing.ModelDocument.DisplayName,"Custom","PropertyName")
MsgBox(modelPropertyValue)

Datum odeslání: 04.úno.2015 v 16:05
Co tam mám špatně, když mi to píše "Object reference not set to an instance of an object."? Zkoušel jsem všechno možný, ale nemohu tu chybu odstranit.

-------------
Václav Dušek

Datum odeslání: 05.úno.2015 v 11:23
Předpoklad je spouštění nad výkresem, kde je alespoň jeden pohled. Jinak selže vyhodnocení "ThisDrawing.ModelDocument"
A pak samozřejmě musí taková vlastnost existovat.

Vytisknout stránku | Zavřít okno