Vytisknout stránku | Zavřít okno

INV 2015 - Vysunutí plochy

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=20734
Datum vytištění: 27.čer.2026 v 20:51

Téma: INV 2015 - Vysunutí plochy
Odeslal: bretabret
Předmět: INV 2015 - Vysunutí plochy
Datum odeslání: 20.úno.2015 v 10:17
Zdravím,
často se mi vyskytuje nedokonalost při vysunutí plochy, kdy :

- mám v náčrtu promítnuté otisky ploch (na obrázku žlutou barvou)
- dokresluji svůj obrys pro požadované vysunutí (na obrázku modrou barvou)
- v mém dokreslovaném obrysu se vyskytuje promítnutý otisk plochy (ten potřebuji, abych označil, že se tento vysouvat nebude - prostě... v mém čárovém obrysu je promítnutá smyčka oválné drážky, která nebude vysunuta)

...program správně můj požadovaný obrys označí (bez promítnuté oválné drážky, jak ukazuje náhled - odlišnost barev), avšak vysunutí se provede včetně oné promítnuté drážky...

Umím to obejít a upravit (např.tak, jak ukazuje obrázek), nicméně vždy zapomenu provést patřičné kroky, aby k tomu nedocházelo. Plocha pro vysunutí označená programem mne takto plete. Máte to taky tak..?

-------------
...valík

Odpovědi:
Odeslal: Lestr
Datum odeslání: 20.úno.2015 v 14:42
Mám to stejně Wink
je holt potřeba vymazat čáru drážky

-------------

Lestr
Autodesk Inventor Professional 2022
Autodesk Vault Professional 2022

Odeslal: Martin Madaj
Datum odeslání: 23.úno.2015 v 09:07
Dobrý den,

můj názor je, že není úplně nejlepší řešení automaticky promítat do náčrtu úplně všechny hrany vybrané plochy, navíc "plnou" čarou, která se bere v úvahu při vytváření náčrtu. Výsledný náčrt je pak někdy zahlcen čarami a při vysunutí pak často musíte vybírat profil, který skutečně chcete vysunout.

Elegantnější (a čistší z pohledu náčrtu) se mi zdá vypnout v Možnostech aplikace - Náčrt volbu Automaticky promítat hrany při vytváření a úpravě náčrtu a skutečně potřebné hrany si pak můžete promítnou ručně. Navíc je užitečné používat konstrukční čáry, takže "silně" pak máte skutečně jen tu podstatnou geometrii náčrtu.

S pozdravem
Martin Madaj.

-------------
M.M.

Vytisknout stránku | Zavřít okno