Vytisknout stránku | Zavřít okno

Výška vrstevnice z názvu

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Civil 3D, Map, InfraWorks, GIS
Popis fóra: Otázky kolem mapových a GIS aplikací AutoCAD Map 3D, Civil 3D, Raster Design a InfraWorks
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=20761
Datum vytištění: 27.čer.2026 v 20:21

Téma: Výška vrstevnice z názvu
Odeslal: O.Maty
Předmět: Výška vrstevnice z názvu
Datum odeslání: 25.úno.2015 v 14:16
Zdravím,
jsem studentem katedry Dopravního stavitelství na VŠB-TUO a řeším BP při, které se mi naskytl tento problém:
Vrstevnice mají v popisu svou výšku, chci do vlastnosti této vrstevnice nahrát Ztovou souřadnici z jejího popisu (názvu), ALE popis vrstevnice je ve formátu např: 485_56_ 
Kdyby to bylo ve formátu 456_56 tak nahradím mezeru desetinným oddělovačem . 
Máte někdo nápad, nebo už jste to dělali jak se s tím vypořádat, abych dostal výslednou podobu 485.56 ???
Předem díky. :)

Odpovědi:
Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 25.úno.2015 v 14:24
Dobrý den,
nejsem si úplně jistý, jestli se tady bavíme o vrstevnicích nebo spíš o výškách zaměřených bodů. Spíš o výškách zaměřených bodů - CAD Studio má pro své zákazníky na tento problém vlastní funkci - TXT2ZC.

Obávám se, že pokud se na tuto aplikaci nedostanete, tak je rychlejší extrahovat texty příkazem EXTRDATA do Excelu a pomocí textových funkcí "vyzobat" jen co je třeba a body načíst zpět ze souboru.

-------------
Martin Folber

Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 25.úno.2015 v 14:33
Také si můžete texty přeformátovat pomocí srxText (viz Download). Regulární výraz je v tomto případě:

\([0-9]+\)_\([0-9]+\).*
\1.\2

-------------
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)

Odeslal: O.Maty
Datum odeslání: 25.úno.2015 v 14:40
Omlouvám se, mluvím samozřejmě o výškách zaměřených bodů.
Už jsem to jednou zkoušel vyhodit do excelu, ale všechna data se mi vložila do jedné buňky a bez čísla bodu a x,y souřadnice.
Zkoušel jsem ještě v C3D smazat všechny mezery a povedlo se mi dostat jako Ztovou souřadnici např. v hodnotě 45656. Šlo by to v C3D nějak vydělit 100, podařilo se mi snížit povrch, ale to bylo správně jen pro jeden bod, ale ostatní body měly špatnou výšku. 
Lze nějakým elegantním způsobem do texťáku - číslo bodu, x, y, z???

Odeslal: martinfolber
Datum odeslání: 25.úno.2015 v 14:47
Pokud je číslo bodu jako samostatný text s jiným referenčním bodem, tak jen těžko. Pokud je to blok tak můžete použít už výše zmiňovaný příkaz EXTRDATA. Buďte trochu realista a nechte vytvořit model terénu z toho, co máte k dispozici. V tomto případě alespoň výšky...

-------------
Martin Folber

Odeslal: johny
Datum odeslání: 25.úno.2015 v 14:55
I pokud je to text tak XYZ můžete vyexportovat _dataextraction. 
Nebo zkuste utilitku, kterou načtete _appload a spustíte příkazem IU
V utilitě pak zadejte +0/2
uploads/1045/iu.LSP" rel="nofollow - uploads/1045/iu.LSP

Vytisknout stránku | Zavřít okno