Vytisknout stránku | Zavřít okno

Sestava dveře-okno

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Architecture, MEP, Fabrication, Plant 3D
Popis fóra: Otázky ke stavařským aplikacím AutoCAD Architecture, AutoCAD MEP, k potrubní aplikaci AutoCAD Plant 3D, k Fabrication a Advance Steel
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=208
Datum vytištění: 12.čer.2026 v 03:44

Téma: Sestava dveře-okno
Odeslal: honzic
Předmět: Sestava dveře-okno
Datum odeslání: 24.lis.2004 v 08:02

Dobry den,

potreboval bych poradit s nasledujicim problemem. Potrebuji vytvorit prosklenou stenu, kde leva cast bude pevne zasklena a v prave casti budou dvere. Vytvoril jsem si setavu kterou jsem si rozdelil na dve casti. Viz. OBR_01.

OBR_01

V prave casti kam chci vkladat dvere vsak nechci spodni ram. Potrebuji aby ty dvere dobehly az k podlaze. Jenze kdyz do teto sestavy vpravo vlozim dvere tak se mi stane nasledujici. Viz. OBR_02

OBR_02

Dveře se tam vlozi, ale je pod nima ten ram sestavy. Ja bych potreboval, aby ten ram sestavy zustal jen v leve casti, kde ho chci a v prave nebyl. Kdyz jsem zkusil v prave spodni casti ram odebrat (pres funkci Ram/pricel - Prepsat prirazeni - Odstranit ram) tak mi to ten ram vzalo jak v prave tak i v leve casti. Viz. OBR_03

OBR_03

Nevedel byste nekdo prosim co s tim?

Dekuji za odpovedi

Odpovědi:
Odeslal: administrator
Datum odeslání: 24.lis.2004 v 22:57

od uživatele Balda:

Dobrý den,
posílám odpověď na dotaz v CAD fóru, který se týkal dveří bez prahu v okenní sestavě v ADT.
Postup na přiložených obrázkách přepokládá určitou znalost práci s okenními sestavami.

S pozdravem

Balda

PS: Posílám odpověď e-mailem, protože při odpovídání do formuláře na webu neumím připojit obrázky.

Poznámka administrátora: obrázky připojeny

Vytisknout stránku | Zavřít okno