Vytisknout stránku | Zavřít okno

Zaoblení hran v sestavě

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=20814
Datum vytištění: 27.čer.2026 v 20:22

Téma: Zaoblení hran v sestavě
Odeslal: Benzi
Předmět: Zaoblení hran v sestavě
Datum odeslání: 05.bře.2015 v 09:12
Snažím se zaoblit přechod mezi dvěma díly v soustavě, ale zkrátka na to nemůžu přijít. Když kliknu na Model - Zaoblit a vyberu hranu, tak se mi pouze zaoblí daný díl "dovnitř", ale nevytvoří se plynulý přechod na plochu, která je na tu první kolmá. V práci s Inventorem jsem začátečník, proto je možná můj dotaz zbytečný, ale budu rád za všechny reakce. Děkuji.

Odpovědi:
Odeslal: almirith
Datum odeslání: 05.bře.2015 v 09:34
Zdravim,
tímto způsobem asi zaoblení hrany neuděláte. Zaoblení je na to, že zaoblíte hranu. Příklad: není možné zaoblit hranu obdélníku nahoru, to byste přidával materiál.
řešení je domodelovat si do dílu potřebné věci.

Odeslal: EuroTec
Datum odeslání: 05.bře.2015 v 10:19
Když zaoblujete přechod mezi dvěma díly, tak je to nejspíš svar.

-------------
Milan Denk

EuroTec JKR

Odeslal: maiklss
Datum odeslání: 05.bře.2015 v 10:24
Původně odeslal(a) Benzi Benzi napsal(a):

Snažím se zaoblit přechod mezi dvěma díly v soustavě, ale zkrátka na to nemůžu přijít. Když kliknu na Model - Zaoblit a vyberu hranu, tak se mi pouze zaoblí daný díl "dovnitř", ale nevytvoří se plynulý přechod na plochu, která je na tu první kolmá. V práci s Inventorem jsem začátečník, proto je možná můj dotaz zbytečný, ale budu rád za všechny reakce. Děkuji.

Zašlete prosím příkald či jen pohled co  kde a jak zaoblit

Odeslal: Benzi
Datum odeslání: 05.bře.2015 v 22:10
Všem děkuji za odpovědi, problém jsem vyřešil.

Vytisknout stránku | Zavřít okno