Vytisknout stránku | Zavřít okno

Sražení hrany profilu

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=20950
Datum vytištění: 12.čer.2026 v 03:46

Téma: Sražení hrany profilu
Odeslal: Cheff
Předmět: Sražení hrany profilu
Datum odeslání: 07.dub.2015 v 12:07
Zdravíčko: je po obědě a nějak mi to nemyslí - jak co nejjednodušeji srazit hranu profilu (přiložený obrázek). Pokud vemu přímou editaci dílu, tak se to snaží srazit "po obvodu".

V současnosti do profilu lípnu náčrt a tam to upravím... Má někdo jiný postup? (Profil není zkosen k druhému profilu, ale tak aby šel sešroubovat)

Odpovědi:
Odeslal: horror
Datum odeslání: 07.dub.2015 v 16:05
Dobrý den, nejsnažší způsob jak pokosit hranu je použít příkaz zkosení a zvolit jediná řetězová hrana + zachovat všechny prvky (nejlepší je používat parametr průřezu profilu zde b), tím se pokosí jen jediná hrana

Na obrázku jsem Vám ukázal zvolená tlačítka před potvrzením, vyzkoušejte sám

Odeslal: Lubomír Polesný
Datum odeslání: 07.dub.2015 v 18:23
Dobrý den,

jedná se o zešikmení plochy a na to je v Inventoru konstrukční prvek "Zešikmení" (viz přiložený obrázek).

-------------
Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o.

Odeslal: Ľubomír Pápay
Datum odeslání: 07.dub.2015 v 19:10
Myslím že p. Hysek mal na mysli niečo iné...mám pravdu?

-------------
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012

Odeslal: Cheff
Datum odeslání: 09.dub.2015 v 11:50
Tentokráte byl dotaz opravdu jen takto jednoduchý a - obě cesty vedou k cíli, ale definice zešikmení plochy je "zbytečně kostrbatá". Nedařilo se mi vypnout "řetězový vstup" u sražení... (Při bližším pohledu mi to teď je hned jasné - hold asi příliš těžký oběd ;-)

Vytisknout stránku | Zavřít okno