Vytisknout stránku | Zavřít okno

Jak změřit celkovou délku vybraných čar

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: AutoCAD
Popis fóra: Otázky kolem aplikací AutoCAD a AutoCAD LT, AutoCAD web, prohlížečů, DWG a DXF, Design Review, Navisworks, nadstavby, Drive a cloud Autodesk
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=20970
Datum vytištění: 06.čer.2026 v 08:10

Téma: Jak změřit celkovou délku vybraných čar
Odeslal: rm_Jirasek
Předmět: Jak změřit celkovou délku vybraných čar
Datum odeslání: 10.dub.2015 v 09:31
Ahoj,
dostal jsem se k problému jak v Autocadu 2011 změřit celkovou délku několik spojených čar (délku kabelu pro elektro rozvod v hale). Napadlo mě vše překreslit do polyline a u té se mi zobrazí celková délka. Neznáte někdo rychlejší tip?
Moc děkuji za odpověď
Roman

Odpovědi:
Odeslal: johny
Datum odeslání: 10.dub.2015 v 10:11
Přes polyline je to docela standardní cesta, nic nemusíte překreslovat, stačí příkazem _join je pospojovat v polyline.
Existuje i free rutina ADDLEN místních autorů, která vám vypíše celkovou délku všech vybraných délkových entit (úsečky, oblouky nebo polyline), a seřadí je podle hladin.

http://www.cadforum.cz/cadforum/download.asp?fileID=1013

Ještě přidám jednu utilitku, velmi jednoduchou a názornou... 
uploads/1045/tlen.lsp" rel="nofollow - uploads/1045/tlen.lsp
Utility načtete _appload, dáte do schránky a máte kdyzpozici jako příkaz TLEN nebo ADDLEN

Odeslal: Machacek
Datum odeslání: 10.dub.2015 v 12:52
Pro ACAD LT má CAD Studil "nadstavbu" LTextension... tam je jedno chytré tlačítko, které to umí po hladinách vysčítat...

-------------
Jiří Macháček

BricsCAD, Cadkon MEP

Odeslal: Bonavox
Datum odeslání: 10.dub.2015 v 15:10
Původně odeslal(a) rm_Jirasek rm_Jirasek napsal(a):

Ahoj,
dostal jsem se k problému jak v Autocadu 2011 změřit celkovou délku několik spojených čar (délku kabelu pro elektro rozvod v hale). Napadlo mě vše překreslit do polyline a u té se mi zobrazí celková délka. Neznáte někdo rychlejší tip?
Normálně dát nástroj měření délky, kliknout první bod, pak si přečíst výzvu v příkazovém řádku, zadat písmeno "V" ("Více bodů") a pak už jen klikat další body ...

Vytisknout stránku | Zavřít okno