Vytisknout stránku | Zavřít okno

Výška terénu v řezech.

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Civil 3D, Map, InfraWorks, GIS
Popis fóra: Otázky kolem mapových a GIS aplikací AutoCAD Map 3D, Civil 3D, Raster Design a InfraWorks
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=21348
Datum vytištění: 23.čer.2026 v 20:17

Téma: Výška terénu v řezech.
Odeslal: romanf
Předmět: Výška terénu v řezech.
Datum odeslání: 12.čvc.2015 v 23:43
Dobrý den, chtěl bych se zeptat kde nastavit zobrazení výšky terénu v ose v příčných řezech?
Je to v nastavení >>styl sady kódů?
Zkoušel jsem na to přijít dlouho, ale bez úspěchu.
Děkuji za příspěvky.

Odpovědi:
Odeslal: ondrejvojtechovsky
Datum odeslání: 13.čvc.2015 v 08:28
Dobrý den,

ano, uděláte do přes styl sady kódů. Předem ale musíte mít v šabloně typických řezů (ve vzoráku) nějakou vhodnou podsestavu. Musíte se podívat, jestli má v ose okódovaný bod. Pokud ne, můžete použít podsestavu OznačenýBod a napsat mu nějaký kód. Zbytek je už pouze otázka stylu sady kódů, jak píšete.

-------------
Ondřej Vojtěchovský, CAD Studio a.s.

Odeslal: ondrejvojtechovsky
Datum odeslání: 13.čvc.2015 v 12:58
Dobrý den,

teď se mě kolega na základě Vašeho dotazu ptal, jestli už jsou popisky terénu opraveny v naší CAD Studio šabloně a já si uvědomil, že jsem Vám odpověděl na něco jiného, než jste se ptal. Napsal jsem totiž postup na přidání výšky nivelety v ose.

Popisky terénu se přidávají jako popisek příčného řezu. Jestli už máte řezy vykreslené, tak jeden z nich označte (např. srovnávací rovinu) a nahoře v ribbonu vyberte "Vlastnosti skupiny zobrazení". V otevřeném okně na záložce "Příčné řezy" přidejte k řezu terénem příslušnou sadu popisků. Pokud nemáte vhodnou šablonu, kde by již byla, musíte si ji sám vytvořit.

Kdyby něco, tak napište a moc se omluvám za prvotní "radu".

-------------
Ondřej Vojtěchovský, CAD Studio a.s.

Odeslal: romanf
Datum odeslání: 13.čvc.2015 v 14:07
Dobrý den,
Děkuji Vám za radu, výška už se zobrazuje.

Vytisknout stránku | Zavřít okno