Vytisknout stránku | Zavřít okno

Generátor rámových konstrukcí - vazba na skeleton

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=21737
Datum vytištění: 26.dub.2026 v 17:44

Téma: Generátor rámových konstrukcí - vazba na skeleton
Odeslal: simunek
Předmět: Generátor rámových konstrukcí - vazba na skeleton
Datum odeslání: 12.říj.2015 v 11:06
Zdravím,

nevíte prosím někdo zda lze ZPĚTNĚ navázat profil na čáru skeletonu pro generátor rámových konstrukcí?

Předělával jsem konstrukci tzn. skeleton. V jenom náčrtu jsem měl promítnuté hrany z jiného náčrtu ale po úpravě to Inventor nezvládl a promítnutí provedl úplně špatně. Takže jsem musel promítnutou čáru smazat a promítnout znovu. Tím ale vznikne nová čára takže GRK ztratí pro svůj profil referenci.
No a jelikož se mi právě nepodařilo najít jak již vzniklý profil na novou čáru ze skeletonu navázat tak jsem musel profil smazat a vytvořit nový i se všema pokosama,...

Předem díky za radu.

Odpovědi:
Odeslal: Cheff
Datum odeslání: 12.říj.2015 v 15:32
Myslím, že zpětně navázat nejde (tedy já na to metodiku neznám).
Chybou bylo čáru smazat - když se mi vytvořila podobná chyba (nefunkční propojení), je účelnější čáru "odvazbit". -> Smazat vazbu promítnutí - pokud nejde odvazbit od bodu, tak např. zaříznout (ořez), čímž se uvolní "růžový bod" a následně si promítnout nově a původní čáře dát např. kolineárnost nebo jinak zavazbit na novou pozici... Prostě čáru s profilem nemazat...

PS: Pokud Vám alespoň dovolil profil nahradit nebo vymazat, tak je to v pohodě, ale občas je (nebo starší verze byla) schopen udělat "mrtvolku" = profil se kterým nejde NIC (ani smazat)...

Odeslal: simunek
Datum odeslání: 13.říj.2015 v 10:25
Máte pravdu, že ve výsledku by bylo rychlejší tu čáru nemazat a raději si čáru promítnout znovu a původní navazbit. Říkal jsem si že to není "systémové" ale příště bych to tak asi také udělal. Je to o dost rychlejší než vkládat nový profil,....

Spíš je zarážející, že to promítnutí tak nezvládne. Promítnutou čáru nechal v původní poloze a vůbec se netvářil že má nějaký problémCry

No hlavně že mi to neudělalo tu "mrtvolku" jak popisujete. S tím jsem se ještě naštěstí nesetkal. 

Takže díky za radu Clap

Vytisknout stránku | Zavřít okno