Vytisknout stránku | Zavřít okno

Rozpiska - sloučení položek

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor, Inventor Professional a Inventor LT, Product Design Collection a Suite, Factory Design Suite; a digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=21768
Datum vytištění: 26.dub.2026 v 18:43

Téma: Rozpiska - sloučení položek
Odeslal: simunek
Předmět: Rozpiska - sloučení položek
Datum odeslání: 15.říj.2015 v 15:52
Zdravím,

tvořím svařovaný rám pomocí generátoru rámových konstrukcí.
Rám obsahuje dva stejné a stejně dlouhé profily.
Každý je ale použit na jiné straně rámu a má zrcadlově zakončení (pokos)

Až při tvorbě výkresu jsem si všiml, že rozpiska tyto dva profily sloučila, mají totiž stejné číslo součásti.
Lze toto "pohlídat" nějak automaticky?
Kdyby bylo zakončení jiné (rovně x pokos) tak by aspoň svítilo "různé" u hmotnosti ale když je pokos jen zrcadlově,...

Má někdo radu prosím?

Předem díky všem

Odpovědi:
Odeslal: VejvodaT
Datum odeslání: 15.říj.2015 v 17:45
Když mají být vidět oba, tak jedině různá čísla součástí. Já jsem naopak řešil nedávno to, že v konstrikci mám celkem 4 jekly a tak jsem jim dal naopak stejné označení a stjné číslo do rozpisky a měl jsem je všechny pod jednom. A taky byly "jen" zrcadlově k sobě ( kvádr ). Mě tedy spíš "vadilo", že to neumí nějak automaticky "poznat" a tyto profily sloučit pod jednu položky rozpisky se 4-mi kusy. Jedině přes stejné číslo součásti ručně.

Odeslal: Jiri.Dostal
Datum odeslání: 16.říj.2015 v 07:15
V rozpisce lze nastavit, zda se mají nebo nemají slučovat různé součásti se shodným číslem součásti. Podle mého názoru je nevhodné volit "neslučovat", jde to trochu proti logice a zejména když používáte položky ve Vaultu. Tam se to totiž sloučí bez ohledu na nastavení rozpisky v Inventoru.
To má ale přestat platit s verzí 2016.

Odeslal: simunek
Datum odeslání: 16.říj.2015 v 08:31
Toto nastavení ale právě způsobí že se nesloučí žádné položky. Prostě to pracuje pouze s číslem součásti.
Také mě přijde nelogické to neslučovat, musím si tedy ale pohlídat aby mi to neloučilo různé profily profože mají stejné číslo součásti (tzn. stejný profil a stejná délka)

No pořád je to zlaté oproti kusovníku v Catii Wink

Odeslal: EuroTec
Datum odeslání: 16.říj.2015 v 08:47
Podle mne to asi zautomatizovat nepůjde. Nejhorší je, že když člověk ručně nastaví vyjímku pro slučování a pak změní velikost modelu, přepíše se číslo součásti a o vyjímku přijde. Při tomto tématu mě trápí ještě jeden problém. Když je nějaký profil umístěn na šikmo, tak se číslo součásti generuje na 3 desetinná místa.
Neví někdo jestli lze někde nastavit zaokrouhlení? Když nějaký makáč má na pile uříznout jekl na tisíciny, tak si o mě myslí zajímavé věci. 

-------------
Milan Denk

EuroTec JKR

Odeslal: Lubomír Polesný
Datum odeslání: 16.říj.2015 v 09:33
Dobrý den,

nepomohlo by Vám toto:
http://www.cadforum.cz/cadforum/video.asp?id=234 - http://www.cadforum.cz/cadforum/video.asp?id=234  ?

-------------
Lubomír Polesný
Arkance Systems CZ s.r.o.

Vytisknout stránku | Zavřít okno