Vytisknout stránku | Zavřít okno

Priecinok v strome Inventora

Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=21913
Datum vytištění: 20.čer.2026 v 15:31

Téma: Priecinok v strome Inventora
Odeslal: robio_sk
Předmět: Priecinok v strome Inventora
Datum odeslání: 20.lis.2015 v 10:13
Dobry den,

v strome Inventora sa da vytvorit Priecinok / Nova Slozka / do ktore sa daju premiestnit subory a podzostavy. Takymto sposobom sa da sprehladnit strom Inventora. Je to velmi dobra funkcia.

Problem nastane ak je vytvorene pole sucati alebo podzostavy z casti, ktora je umiestnena v tomto priecinku. V takom pripade to pole automaticky vyhodi z priecinka / slozky / do hlavneho stromu a uz ho nejde vlozit spat.

Tym padom je po prehladnosti a moznosti vypinania viditelnosti priecinkov pocas tvorby.

Nevie niekto ci existuje moznost aby pole sucasti alebo zostav ostalo vo vnutri tohto priecinka v strome?
Velmi by to pomohlo.

Dakujem.

Odpovědi:
Odeslal: Boleslav
Datum odeslání: 20.lis.2015 v 10:30
Složky normálně nepoužívám ale vyzkoušejte nejdřív ve stromu přesunout složku někam poblíž pole.

Odeslal: Jiri.Dostal
Datum odeslání: 20.lis.2015 v 14:02
Já to dělám tak, že složku smažu a vytvořím znovu.

Datum odeslání: 20.lis.2015 v 14:09
Podarilo sa mi uspiet.

Mam dielce v zlozkach stromu Inventora a spravim pole dielca ktory je v nejakom priecinku..
Dane pole mi z priecinku vyhodi von do stromu.

Treba si rozbalit dany priecinok v strome a dane pole umiestnit presne za poslednu polozku v priecinku do vnutra.

Vtedy a len vtedy sa podari dane pole vratit do priecinku.
Ak je priecinok zbaleny, pole sa don premiestnit neda.

Ale ide to, super....

Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 20.lis.2015 v 14:16
Udělal jsem pokus a chová se to následovně:
pole lze vložit zpět do složky, ale první podmínka je, že složka musí ve stromě sousedit s polem (jak píše Boleslav) a složka musí být rozbalena. Je to trochu krkolomné, protože po vytvoření pole musíte složku posunout k poli, rozbalit, vložit pole do ní a pak ji vrátit do místa, kde ji chcete mít. Ale funguje to.

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 20.lis.2015 v 14:17
Á - koukám, že jsem přišel s křížkem po funuse! Než jsem dopsal příspěvek, tak jste si to vyřešil sám.

-------------
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018

Datum odeslání: 20.lis.2015 v 14:21
Ok, podstatne ze sa to vobec da.

Ale za taketo riesenie by si niekto v Autodesku zasluzil preplesknut z oboch stran.
Preco vobec vyhodi pole z priecinka je chyba. A ked uz to niekto takto dodrbal, preco sa neda pole chytit a hodit do zavreteho priecinku je tiez psycho .

Ale diky bohu aj za toto...

Vytisknout stránku | Zavřít okno